Uniworld Daynä esiteltiin lukiokampuksen kulttuureita

Vaasan lyseon lukion ja Vasa gymnasiumin junioriopiskelijat viettivät perinteistä Uniworld-teemapäivää keskiviikkona 25. lokakuuta jo kuudennen kerran. Aasia-kilta esitti tanssiesityksen Aasian kulttuurien työpajassa.

 

Uniworld dayn juonsivat Lyskan Antonio Teca ja Vasa gymnasiumin Amina Elezovic.

 

Tapahtuma pyrkii vähentämään rasismia ja lisäämään tasa-arvoa eri kulttuurien välillä lukiokampuksella. Päivä alkoi yhteisellä tilaisuudella K-puolen juhlasalissa. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen tapahtui tällä kertaa kuudella eri kielellä. Let´s get global -ryhmän opiskelijat kertoivat YK2030 kestävän kehityksen tavoitteista. Salissa näytettiin myös oppilaiden tekemiä videoita. 

 

Let´s get global -ryhmä kertoi YK2030 kestävän kehityksen tavoiteohjelmasta, joka allekirjoitettiin vuonna 2017. Samalla he esittivät koulun opiskelijoille ympäristöhaasteen.

 

Lukiokampukselle oli sijoitettu erilaisia pisteitä, joissa oli tietoa ja tekemistä monesta maasta. Niitä opiskelijat kiersivät omissa ryhmissään. Pisteillä pystyi osallistumaan ruotsinkieliseen tietovisaan, tanssahtelemaan afrikkalaisen musiikin tahtiin ja kuulemaan itämaisesta ruoasta ja sen laitosta.

 

 

Afrikan kulttuurien työpajassa esiteltiin moninaista afrikkalaista kulttuuria.

 

Päivä oli täynnä erilaisia tanssiesityksiä ja luentoja lyskalaisten vetämänä ja suunnittelemana. Suomenruotsalaistakulttuuria testattiin Vasa gymnasiumin opiskelijoiden pitämässä työpajassa.

 

Vasa gymnasiumin opiskelijat vetivät Kohoot-kyselyn työpajassaan. suomenruotsalaisesta kulttuurista.


Uniworld-päivä on hyvin opettavainen kokemus osallistujille. Lyseon opiskelijat toimivat niin tiedon välittäjinä kuin vastaanottajinakin. On hyvin opettavaa  kuulla opiskelijoiden omista kokemuksista eri maista ja kulttuureista. Tarinat ovat usein liikuttavia ja silmiäavaavia.

Teksti: Emilia Ikonen ja Sointu Kilpeläinen.

Kuvat: Sointu Kilpeläinen ja Mika Jokiaho.

 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016