Lyskalaisia EYP:n alueellisessa istunnossa Järvenpäässä

Vaasan lyseon lukiosta osallistui kolme opiskelijaa EYP: eli European Youth Parliamentin alueelliseen istuntoon Järvenpäässä 4.11. - 6.11.2016. Mutta mikä ihme on EYP ja mitä alueellisessa istunnossa tapahtui?

Lue lisää...

Kulttuurit kohtaavat Uniworld Day -teemapäivänä

Lyska on monikulttuurinen koulu. Opiskelijat edustavat kymmeniä eri kansallisuuksia ja äidinkieliä ympäri maailmaa. Kansainvälisyys sai tilaisuuden nousta esiin, kun opiskelijat esittelivät juuriaan ja omia kulttuureitaan Uniworld Day -teemapäivänä 26.10. Tiedätkö sinä, millaisia hääperinteitä on Lähi-idässä? Entä Balkanilla? Teemapäivänä myös muistutettiin, miten tärkeää on tuntea kulttuureja globalisaation ansiosta kutistuvassa maailmassamme.

Lue lisää...

Reissumme Merenkurkusta Alpeille – vaasalaisten ja sveitsiläisten yhteisprojekti

Olimme suunnitelleet tätä Lyskan, VG:n ja sveitsiläisen St. Croix'n  lukion yhteistä projektia läpi syksyn; itse asiassa ensimmäinen infotilaisuus pidettiin jo viime keväänä. Projektin tarkoituksena oli tutustua molempien maiden luonnonperintökohteisiin ja toki myös maiden kulttuureihin ja uusiin ihmisiin.

Lue lisää...

Saksalaisten vastavierailu

Viime kevään Saksan-reissu oli helposti yksi parhaimmista reissuista, joissa olen ikinä ollut mukana. Kuitenkin saksalaisten olo täällä Suomessa tuntui vielä hienommalta, koska meillä oli paljon enemmän aikaa tutustua toisiimme. Tässä hieman viime syksyn tunnelmia isäntäperheenä olemisesta.

Lue lisää...

Maailman ympäri neljässä tunnissa

Historian 5. ja 6. kurssien opiskelijat tekivät viime marraskuussa museoretken Espoon WeeGee-taloon ja Suomen kansallismuseoon Helsinkiin. Mukana olivat myös FUUSIOn toimittajat Anna, Lotta ja Vilma.

Lue lisää...

Lyskan Sanni Majamaa matkustaa Ugandaan pakolaisleirille

Vaasan lyseon lukion tämän vuoden abiturientti Sanni Majamaa on lähdössä jo toista kertaa lukioaikanaan Afrikan mantereelle. Viime kerralla Sanni suuntasi matkansa Sierra Leoneen keväällä 2014, ja nyt, tarkalleen sanottuna perjantaina 13. marraskuuta, Sannin matka suuntautuu kohti Ugandaa.

Lue lisää...

Unesco-luennolla asiaa ajankohtaisesta pakolaiskriisistä

YK-päivän juhlinta jatkui maanantaina 26.10.2015, kun Vaasan lyseon lukion Kirkkopuistikon juhlasalissa järjestettiin lukuvuoden ensimmäinen Unesco-luento, johon osallistui lähes 150 opiskelijaa.

Lue lisää...

Uniworld Day - Yhteisen hyvän äärellä

Perjantaina 23.10. puoli kymmenen aikaan kaikki junnut kokoontuivat K-puolen juhlasaliin osallistuakseen Uniworld Day -teemapäivään. Kyseessä oli siis Vaasan lyseon lukion ja Vasa gymnasiumin kansainvälisyyskasvatuksen teemapäivä, joka järjestettiin lukiokampuksella jo neljättä kertaa. 

Lue lisää...

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016