Let´s get global -hankkeen koulutus ja verkostoitumismatka Helsingissä

Let´s get global -hanke teki koulutus- ja verkostoitumismatkan Helsinkiin 18.-19.5. 2017. Samalla hankkeen kolme Unesco-koulua Vaasasta, Jyväskylästä ja Helsingistä tapasivat fyysisesti ensimmäisen kerran. Helsingissä käytiin Opetushallituksessa ja kehitysyhteistyötä tekevissä järjestöissä sekä mediataloissa. Iltaa vietettiin Helsingin kielilukiolla.

Lue lisää...

When a man is tired of London, he’s tired of life

Eräs viisas mies, nimeltään Samuel Johnson, sanoi joskus näin. Viime huhtikuussa 53 lyskalaista neljän opettajan kanssa lähti kokemaan Lontoon sykkeen, osa ensimmäistä kertaa, osa palaten rakastamaansa paikkaan, eikä kukaan meistä varmasti ehtinyt siihen vielä kyllästyä.

Lue lisää...

Antiikin leirikoulu Ateenassa

Vaasan lyseon lukion historian opiskelijat suuntasivat 3.-11.5.2017 Ateenaan elämään ja kokemaan historiaa paikan päällä. Lue Ateenan leirikoulun tunnelmat.

Lue lisää...

Lyskalaisia EYP:n alueellisessa istunnossa Järvenpäässä

Vaasan lyseon lukiosta osallistui kolme opiskelijaa EYP: eli European Youth Parliamentin alueelliseen istuntoon Järvenpäässä 4.11. - 6.11.2016. Mutta mikä ihme on EYP ja mitä alueellisessa istunnossa tapahtui?

Lue lisää...

Kulttuurit kohtaavat Uniworld Day -teemapäivänä

Lyska on monikulttuurinen koulu. Opiskelijat edustavat kymmeniä eri kansallisuuksia ja äidinkieliä ympäri maailmaa. Kansainvälisyys sai tilaisuuden nousta esiin, kun opiskelijat esittelivät juuriaan ja omia kulttuureitaan Uniworld Day -teemapäivänä 26.10. Tiedätkö sinä, millaisia hääperinteitä on Lähi-idässä? Entä Balkanilla? Teemapäivänä myös muistutettiin, miten tärkeää on tuntea kulttuureja globalisaation ansiosta kutistuvassa maailmassamme.

Lue lisää...

Reissumme Merenkurkusta Alpeille – vaasalaisten ja sveitsiläisten yhteisprojekti

Olimme suunnitelleet tätä Lyskan, VG:n ja sveitsiläisen St. Croix'n  lukion yhteistä projektia läpi syksyn; itse asiassa ensimmäinen infotilaisuus pidettiin jo viime keväänä. Projektin tarkoituksena oli tutustua molempien maiden luonnonperintökohteisiin ja toki myös maiden kulttuureihin ja uusiin ihmisiin.

Lue lisää...

Saksalaisten vastavierailu

Viime kevään Saksan-reissu oli helposti yksi parhaimmista reissuista, joissa olen ikinä ollut mukana. Kuitenkin saksalaisten olo täällä Suomessa tuntui vielä hienommalta, koska meillä oli paljon enemmän aikaa tutustua toisiimme. Tässä hieman viime syksyn tunnelmia isäntäperheenä olemisesta.

Lue lisää...

Maailman ympäri neljässä tunnissa

Historian 5. ja 6. kurssien opiskelijat tekivät viime marraskuussa museoretken Espoon WeeGee-taloon ja Suomen kansallismuseoon Helsinkiin. Mukana olivat myös FUUSIOn toimittajat Anna, Lotta ja Vilma.

Lue lisää...

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016