Unesco-koulu

Ahtisaari-päivillä kohti maailmanrauhaa

Presidentti Martti Ahtisaarelle omistettuina Ahtisaari-päivinä Vaasassa vieraili presidentti itse ja hänen perustamansa konfliktinratkaisujärjestö CMI:n työntekijöitä. Vierailuun kuului kaikille avoin keskustelutilaisuus Vaasan yliopistolla 15.11. sekä kouluvierailut, joista myös Lyska sai osansa.

Lue lisää: Ahtisaari-päivillä kohti maailmanrauhaa

Uniworld Daynä esiteltiin lukiokampuksen kulttuureita

Vaasan lyseon lukion ja Vasa gymnasiumin junioriopiskelijat viettivät perinteistä Uniworld-teemapäivää keskiviikkona 25. lokakuuta jo kuudennen kerran. Aasia-kilta esitti tanssiesityksen Aasian kulttuurien työpajassa.

Lue lisää: Uniworld Daynä esiteltiin lukiokampuksen kulttuureita

Let’s Get Global -ryhmän reissu Jyväskylään laittoi ajattelemaan

 

Vaasan lyseon lukion Let’s get global -ryhmä suuntasi verkostoitumis- ja koulutusmatkalle Jyväskylään 5.-6.10. Let´s get global -hanke on Unesco-koulujen globaalikasvatuksen verkostohanke, jossa kannetaan globaalia vastuuta, rakennetaan kehityskumppanuutta pohjoisen ja etelän nuorten välillä ja kasvetaan maailmankansalaisina. Tavoitteena on nostaa Yk2030 kestävän kehityksen tavoitteet esille koulussa yhteisvoimin pohjoisen ja etelän nuorten kanssa.

Lue lisää: Let’s Get Global -ryhmän reissu Jyväskylään laittoi ajattelemaan

Let´s get global -hankkeen koulutus ja verkostoitumismatka Helsingissä

Let´s get global -hanke teki koulutus- ja verkostoitumismatkan Helsinkiin 18.-19.5. 2017. Samalla hankkeen kolme Unesco-koulua Vaasasta, Jyväskylästä ja Helsingistä tapasivat fyysisesti ensimmäisen kerran. Helsingissä käytiin Opetushallituksessa ja kehitysyhteistyötä tekevissä järjestöissä sekä mediataloissa. Iltaa vietettiin Helsingin kielilukiolla.

Lue lisää: Let´s get global -hankkeen koulutus ja verkostoitumismatka Helsingissä

When a man is tired of London, he’s tired of life

Eräs viisas mies, nimeltään Samuel Johnson, sanoi joskus näin. Viime huhtikuussa 53 lyskalaista neljän opettajan kanssa lähti kokemaan Lontoon sykkeen, osa ensimmäistä kertaa, osa palaten rakastamaansa paikkaan, eikä kukaan meistä varmasti ehtinyt siihen vielä kyllästyä.

Lue lisää: When a man is tired of London, he’s tired of life

Antiikin leirikoulu Ateenassa

Vaasan lyseon lukion historian opiskelijat suuntasivat 3.-11.5.2017 Ateenaan elämään ja kokemaan historiaa paikan päällä. Lue Ateenan leirikoulun tunnelmat.

Lue lisää: Antiikin leirikoulu Ateenassa

Lyskalaisia EYP:n alueellisessa istunnossa Järvenpäässä

Vaasan lyseon lukiosta osallistui kolme opiskelijaa EYP: eli European Youth Parliamentin alueelliseen istuntoon Järvenpäässä 4.11. - 6.11.2016. Mutta mikä ihme on EYP ja mitä alueellisessa istunnossa tapahtui?

Lue lisää: Lyskalaisia EYP:n alueellisessa istunnossa Järvenpäässä

Kulttuurit kohtaavat Uniworld Day -teemapäivänä

Lyska on monikulttuurinen koulu. Opiskelijat edustavat kymmeniä eri kansallisuuksia ja äidinkieliä ympäri maailmaa. Kansainvälisyys sai tilaisuuden nousta esiin, kun opiskelijat esittelivät juuriaan ja omia kulttuureitaan Uniworld Day -teemapäivänä 26.10. Tiedätkö sinä, millaisia hääperinteitä on Lähi-idässä? Entä Balkanilla? Teemapäivänä myös muistutettiin, miten tärkeää on tuntea kulttuureja globalisaation ansiosta kutistuvassa maailmassamme.

Lue lisää: Kulttuurit kohtaavat Uniworld Day -teemapäivänä

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016