Fuusio matka Pisteeseen

Eräänä kylmänä perjantaiaamuna kello kuusi joukko Fuusion toimittajia pakkautui pieneen Ingves-bussiin ja suuntasi kohti Helsinkiä. Alkumatkasta tunnelma bussissa oli melkoisen väsynyt. Osa nukkui, toiset kuuntelivat musiikkia ja jotkut tyytyivät vain apaattisesti katselemaan ikkunasta pimeyteen.  Päivällä tunnelma alkoi olla jo huomattavasti pirteämpi. Aikataulu oli tiukka, ja perille päästyämme ryntäsimme puolijuoksua Sanomatalolle, jossa Helsingin Sanomien Piste-toimitus sijaitsee.

 

 

 

Päästyämme läpi kummallisista turvaporteista ja selvittyämme hengissä pelottavista lasihisseistä saavuimme kellarikerrokseen, jossa meitä odotti ystävällinen oppaamme Tatu Onkalo.  Hän kertoi meille nettilehden tekemisestä ja ohjeisti meidät seuraavaan tehtävään: saimme selvittää kuvitteellisen murhamysteerin ja tehdä saamistamme tiedoista etusivun Ilta-Sanomiin tai Helsingin Sanomiin. Töiden valmistuttua Onkalo antoi palautetta tekeleistämme, ja siirryimme sitten kuuntelemaan asiaa lehtikuvista.

 

 

Vierailun jälkeen oli kolmisen tuntia vapaata shoppailuaikaa Helsingin keskustassa. Kaikki ehtivät kaupunkikierrokseltaan ajoissa bussiin ja lähdimme kuuden aikaan iltapäivällä taas kohti Vaasaa. Bussissa ilmapiiri kävi väsyneen levottomaksi, juttujen taso laski ja välistä kuului iloisia naurunremahduksia etenkin bussin takaosasta. Matkasta jäi varmasti kaikille hyviä ja mieleenpainuvia muistoja.

 

 

Kirjoittaja: Elina Kalliokoski ja Krista Kalamo

Kuvat: Mika Jokiaho

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016