Fuusion toimitus esittäytyy

FUUSIO on Vaasan lyseon lukion verkkolehti, jota toimittavat koulun julkaisukurssin opiskelijat koulun Mediapajassa. Jos sinua kiinnostaa osallistua lehden toimintaan, voit tulla mukaan kesken lukuvuodenkin. Käy katsomassa, keitä tänä lukuvuonna on mukana tekemässä lehteä.


Anni

Rakastan kirjoittamista, niin päiväkirjan kirjoittamista kuin vaikka äidinkielen kurssilla mielipidekirjoituksen tekemistä. Tykkään tehdä erilaisia juttuja ja kokeilla uutta. Lapsena unelma-ammattini olikin kirjailija tai toimittaja.

Tiina
Olen toinen koulun verkkolehden ohjaavista opettajista. Oikeastaan olen äidinkielen ja kirjallisuuden sekä saksan kielen opettaja, mikä saattaa ainakin osittain selittää sen, että minussa asuu pieni kustannustoimittaja. Edellisessä työssäni olin kirjallisuudentutkija, nyttemmin tunnustan pikemminkin olevani wannabe-kirjailija, jonka pöytälaatikko tosin vielä ammottaa tyhjyyttään.

Arttu
Lyskan nettilehdessä teen päätyökseni "Koulussa"-nimistä sarjakuvaa, joka kuvaa koulumaailmaa hauskalla tavalla. Matkan varrella on kuitenkin tullut tehtyä myös juttuja ja niiden kuvituksia, sillä pidän monipuolisesta työskentelystä.

Susanna (Sulo)
Olen Muumi-teetä juova haaveilija, joka pitää villasukkia vuodenajasta riippumatta ja on kiinnostunut kaunokirjallisuudesta. Kirjoitan Fuusioon pääasiassa runoja, joiden aiheet vaihtelevat mielikuvitusmaailmojen ja nykypäivän ilmiöiden välillä.

Ella
Koska kamera ei pysy kädessä, kirjoittelen Fuusioon yleensä juttuja koulun tapahtumista. Sekaan tosin mahtuu myös muutama kolumnintapainen kirjoitus. Pidän kirjoittamisesta harrastuksena, ja Fuusion ohella kirjoitan jotain kaunokirjallisuuteen viittaavaa, mutta vain itselleni.

Juulia
Tykkään kirjoittaa ja valokuvata, joten Fuusion sivuilta löytyy tasapuolisesti minulta sekä tekstejä että valokuvia. Pidän ajankohtaisista nuoriin liittyvistä asioista, joten yleensä juoksenkin kynän ja kameran kanssa haastattelemassa lyskalaisia milloin mistäkin asiasta.

Taavetti
Deadline? Onko se jotain syötävää? Kuvaan liikkuvaa ja pysähtynyttä, äänitän ja seuraan vierestä; pääkohteena kaikki epäoleellinen ja lopputulos on jokseenkin Kafka. Olen suuri suoran demokratian ja libertardiuden puolestapuhuja.

Emma
Olen halunnut jo kauan osallistua koulun lehden tekoon, mutta minulla ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuutta siihen. Tykkään kirjoittaa ja kuvata.  Tämä on ensimmäinen  jaksoni, kun olen mukana Fuusion toiminnassa, mutta uskon, ettei tämä jää viimeiseksi.  Olen innokas tekemään juttuja uusista ja "epänormaaleista" asioista. Varoituksen sanasena vielä: älä kysy minulta mielipidettä, jos et oikeasti halua suoraa mielipidettä.

Essi
Vapaa-ajalla piirtelen paljon ja silloin tällöin kirjoittelen. Pidän elokuviin ja taiteeseen liittyvistä asioista, ja usein eksynkin niiden maailmaan.  Heti koulun verkkolehdestä kuultuani kiinnostuin osallistumisesta sen tekemiseen ja tässähän sitä nyt ollaan.

Lotta
Kamera ja tietokone ovat kaksi parasta kaveria, ja läheisiä ovat myös tekstien suunnitteluun käytetty vihko ja lempikirjat. Harrastan liian moneen asiaan lupautumista enkä muista omia juttuja kirjoitellessa keskittyä niihin asioihin, jotka pitäisi oikeasti hoitaa. Kirjoitan paljon, mutta kamera pysyy kädessä paremmin kuin hyvin eivätkä kuvankäsittely tai grafiikatkaan ole täysin vieraita.

Anna
Kun kuulin Lyskan nettilehdestä, kiinnostuin heti, sillä tykkään piirtää ja varsinkin kuvata vapaa-ajallani kaikenlaista: luontoa, tapahtumia, matkoja, ihmisiä yms. Kirjoittamista en ole juurikaan ennen harrastanut, vaikka pidänkin kirjallisuuteen ja journalismiin liittyvistä asioista. Kuvajournalismi saattaakin olla itselleni se tärkein muoto. Haluan kuitenkin kehittyä myös erilaisten juttujen kirjoittamisessa, ja ajattelin, että nettilehden tekoon osallistuminen olisi hyvä mahdollisuus siihen.

Vilma
Tykkään kirjoittamisesta ja haluan olla mukana koulun toiminnassa. En ole mikään valokuvauksen ammattilainen, mutta  sekin onnistuu paremman puutteessa. Kaikenlaisten arvostelujen ja kolumnien kirjoittaminen voisi olla eniten minun juttuni.

Mika
Olen toinen Fuusion ohjaavista opettajista. Tykkään itsekin kirjoittaa ja valokuvata, ja vaikka humanisti olenkin, niin tieto- ja viestintäteknologia jaksaa kiinnostaa. Siksi varmaan olenkin päätynyt tekemään koulun lehteä opiskelijoiden kanssa. Vastaan verkkolehden ylläpidosta ja juttujen päivittämisestä verkkolehteen sekä siitä, että jokaiseen juttuun tulisi tekstin lisäksi myös kuvitus. Leipätyökseni opetan historiaa ja yhteiskuntaoppia. Näin siksi kun journalismin pääsykokeet jäivät väliin.

Lue lisätietoa Lyseon Mediapajan toiminnasta.

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016