Koululinkin vierailu FUUSIOn toimituksessa

Keskiviikkona 3.12.2015 FUUSIO sai vieraakseen Pohjalaisen ja Ilkan koululinkin. Elina Manninen tuli kertomaan meille erilaisista lehtijuttutyypeistä sekä siitä, miten niitä tehdään. Mannisen mukaan myös uutisia voidaan kirjoittaa monella eri tavalla. Joskus uutiset voivat olla traagisia, joskus jopa hauskoja.

 

Manninen antoi meille lyhyet ja ytimekkäät ohjeet jutun kirjoittamiseen. Vaiheet "nollasta maaliin" voidaan tiivistää seuraavasti:

1.    Aihe
2.    Taustatyö
3.    Keikka
4.    Purkaminen
5.    Kirjoittaminen

Ohjeista tulee huomata, että kirjoittamisen lisäksi jutun tekemiseen kuuluu neljä muutakin vaihetta ja itse kirjoittaminen on oikeastaan vain melko pieni osa prosessia.
Elina Manninen antoi meille myös muita ohjeita uutisjutun tekemiseen, ja saimmekin todella hyviä vinkkejä, jotka helpottavat kirjoittamistamme.

 

Koululinkin vierailu inspiroi ja innosti meitä tekemään uusia juttuja omaan nettilehteemme. Koulunlinkin vierailun johdosta Pohjalaisessa julkaistiin 2.1. fuusiolaisten Juulia Järvisen, Jenna Järvenpään, Roosa-Maria Westerholmin ja Netta Ahosen kirjoittama ja Nemo Kosken kuvittama lähes koko sivun mittainen juttu "Oletko Mopojonne vai Hissukka?", jossa lyskalaiset listasivat viisi tyypillistä vaasalaisnuorta ja näiden tapoja viettää vapaa-aikaa.

 

 

Toivottavasti koululinkin vierailut jatkuvat tulevaisuudessakin.


Teksti: Netta Ahonen
Kuvat: Tiina Kankkonen

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016