Uutisverstaassa tehtiin kulttuurisivu

Fuusion lukuvuosi on ollut täynnä toimintaa. Erityisesti on panostettu toimittajakoulutukseen. Journalismin saloihin on perehdytty sekä Helsingin Sanomien Pisteessä että Pohjalaisen Uutisverstaassa. Yhteistyö Pohjalaisen kanssa huipentui lyseolaisten oman kulttuurisivun julkaisemiseen lehdessä.

 

Helmikuun alussa Fuusion innokas toimittajajoukko kävi Pohjalaisen toimituksessa vierailulla. Sipsinsyönnin, mehunjuonnin ja alkujutustelujen jälkeen kävimme itse asiaan eli siirryimme toimituksen puolelle taittamaan ikiomaa kulttuurisivuamme, jonka olimme itse ideoineet, kirjoittaneet ja kuvanneet sekä yhdessä toimittaneet Pohjalaisen Koululinkkien avustuksella.

Muistan, kuinka isolta urakalta kokonaisen sivun täyttäminen oli aluksi vaikuttanut, mutta loppujen lopuksi kaikki jutut eivät edes mahtuneet sivulle. Tekstit pudotettiin paikoilleen, kuvat sovitettiin kohdilleen ja niin erillisistä palasista syntyi silmiemme edessä yhtenäinen kokonaisuus, oikea sanomalehden sivu!

Sivun valmistuttua saimme ihailtavaksemme koevedokset siitä. Niitä tutkittiin tarkalla silmällä ja korjattiin vielä pari pikku virhettä. Taiton jälkeen kuulimme vielä paria toimittajaa, jotka kertoivat työstään.

Sanomalehtiviikon alkaessa 6.2. kulttuurisivumme sitten julkaistiin Pohjalaisessa. Oli ilo lukea lehteä, jonka tekemiseen oli itse osallistunut. Tämä lehtiprojekti opetti paljon lehtityön ammattimaailmasta ja oli ikimuistoinen kokemus.

 

Fuusion toimittajat seuraavat kulttuurisivun valmistumista Pohjalaisen toimituksessa. Työn etenemistä selostaa Pohjalaisen koululinkki Sarianne Keltto.

 

Teksti: Annaleena Puska

Kuvat: Mika Jokiaho

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016