Fuusion PISTE-matkalla yhdistyivät huvi ja hyöty

Eräänä pimeänä ja hyvin varhaisena marraskuun aamuna viime vuodesta kasvanut Fuusion toimitusporukka kokoontui X-puolen eteen odottamaan bussia. Myös bussi oli kasvanut edellisvuodesta. Matkalla mukana oli lisäksi muutama Vasa Gymnasiumin opiskelija ja yksi opettaja.


Tasan kello kuusi lähdimme liikkeelle, matkalle kohti Helsinkiä. Naurua ja meininkiä riitti aamusta asti. Osa ihmisistä jatkoi yöuniaan bussissa, kun taas toiset olivat hyvinkin pirteitä. Matkaevääksi saimme koululta  erityisen maukkaat sämpylät.

 

Puolenpäivän maissa saavuimme kohteeseen, eli Sanomatalolle. Siellä meitä odotti oppaanamme toimiva Ilta-Sanomien toimittaja Kati Pukki, joka johdatti meidät jännien lasihissien kautta  kellarikerroksessa sijaitsevaan Pisteeseen. Piste on kuvitteellinen toimitus keskellä ”pienois-Helsinkiä” ja se on tarkoitettu lähinnä koululaisryhmien opetustarkoituksiin ja perehdyttämiseen journalismin saloihin. Paikka ja tehtävä olivatkin jo osalle ryhmästä tuttuja viime reissulta. Meidän piti ratkaista kadonneen koulutytön arvoitus ja tehdä tapauksesta kuvitteellinen etusivu joko Helsingin Sanomiin tai Ilta-Sanomiin. Tehtävän tehtyämme keskustelimme vielä vilkkaasti toimittamiseen liittyvistä asioista, mm. Iltalehden ja Ilta-Sanomien eroista ja toimittajan työstä.

 

 

Kiintoisan vierailun jälkeen oli muutama tunti vapaa-aikaa, joka kului kaupungilla kierrellessä ja aterioidessa. Kuudeksi suunnistimme takaisin bussiin ja lähdimme paluumatkalle. Monen tunnin ajomatka sujui rattoisasti, ja ainakin allekirjoittaneilla toimittajilla oli hyvin hauskaa. Palasimme aamulliseen lähtöruutuumme aikataulun mukaisesti vuorokauden vaihtuessa.

Matkamme oli onnistunut ja sämpylöiden ja naurujen lisäksi saimme tietoja toimituksellisista asioista ja vinkkejä omaankin työskentelyyn. Ehkäpä osasta fuusiolaisista tulee vielä ammattijournalisteja tai lehtikuvaajia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Teksti: Annaleena Puska

Kuvat: Viivi Sänkiniemi ja Mika Jokiaho

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016