Toimitus

Fuusion toimitus esittäytyy

FUUSIO on Vaasan lyseon lukion verkkolehti, jota toimittavat koulun julkaisukurssin opiskelijat koulun Mediapajassa. Jos sinua kiinnostaa osallistua lehden toimintaan, voit tulla mukaan kesken lukuvuodenkin. Käy katsomassa, keitä tänä lukuvuonna on mukana tekemässä lehteä.

Lue lisää: Fuusion toimitus esittäytyy

Koululinkin vierailu FUUSIOn toimituksessa

Keskiviikkona 3.12.2015 FUUSIO sai vieraakseen Pohjalaisen ja Ilkan koululinkin. Elina Manninen tuli kertomaan meille erilaisista lehtijuttutyypeistä sekä siitä, miten niitä tehdään. Mannisen mukaan myös uutisia voidaan kirjoittaa monella eri tavalla. Joskus uutiset voivat olla traagisia, joskus jopa hauskoja.

Lue lisää: Koululinkin vierailu FUUSIOn toimituksessa

FUUSIO vieraili Vaasan yliopistossa

9.1.2014 FUUSIOn toimitus kävi tutustumassa Vaasan yliopiston viestintätieteiden oppiaineeseen.

Lue lisää: FUUSIO vieraili Vaasan yliopistossa

Fuusion toimituksen Piste-matka

Jo melkein perinteeksi muodostunut Fuusion toimituksen matka Helsinkiin Piste-toimitukseen järjestettiin myös tänä lukuvuonna. Käynnillä tutustuimme reportterin työhön ja saimme jopa itse kokeilla käytännössä, miltä tuntuu olla tutkiva journalisti.

Lue lisää: Fuusion toimituksen Piste-matka

Uutisverstaassa tehtiin kulttuurisivu

Fuusion lukuvuosi on ollut täynnä toimintaa. Erityisesti on panostettu toimittajakoulutukseen. Journalismin saloihin on perehdytty sekä Helsingin Sanomien Pisteessä että Pohjalaisen Uutisverstaassa. Yhteistyö Pohjalaisen kanssa huipentui lyseolaisten oman kulttuurisivun julkaisemiseen lehdessä.

Lue lisää: Uutisverstaassa tehtiin kulttuurisivu

Fuusion PISTE-matkalla yhdistyivät huvi ja hyöty

Eräänä pimeänä ja hyvin varhaisena marraskuun aamuna viime vuodesta kasvanut Fuusion toimitusporukka kokoontui X-puolen eteen odottamaan bussia. Myös bussi oli kasvanut edellisvuodesta. Matkalla mukana oli lisäksi muutama Vasa Gymnasiumin opiskelija ja yksi opettaja.

Lue lisää: Fuusion PISTE-matkalla yhdistyivät huvi ja hyöty

Fuusio vieraili Pohjalaisen toimituksessa

9.9.2010 Fuusion tekijäryhmä vieraili Pohjalaisen toimituksessa.

Lue lisää: Fuusio vieraili Pohjalaisen toimituksessa

Jäähyväiset Konfuusiolle

Lehdessämme jo noin kolmen vuoden ajan ilmestynyt strippisarjakuva Konfuusio päättyy, kun sarjan luoja ja piirtäjä Helena Koskinen saa valkolakkinsa. Fuusio haastatteli taiteilijaa pääsykoekiireiden keskellä.

Lue lisää: Jäähyväiset Konfuusiolle

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016