Sirkus- ja klovnikaupassa

Vaasassa toimii Wasa Galleriassa sirkus- ja klovnikauppa Mumsfilibabba Shop. Liikettä ylläpitää Mårten Streng, joka toimii myös Klovni Motzkynä.

 

Mistä olet keksinyt nimen ”Mumsfilibabba Shop”?

Monet kysyvät tuota, en muista tarkalleen mistä ja miksi, mutta nimi tulee sydämestä. Se on hauska nimi ja tarkoittaa ruotsiksi ”Hyvän makuista” ja tämähän on makee kauppa.

  

Miksi juuri sirkuskauppa?
Olen aina ollut sosiaalinen ja tykännyt olla tekemisissä ihmisten kanssa. Sirkuskauppa sopii hyvin yhteen huumorin, musiikin ja Jumalan sanoman kanssa, ja lisäksi haluan jakaa sirkuksen iloja muille.

 

Kuinka kauan kauppa on toiminut?
Kauppa on toiminut yhteensä 6 vuotta, ensin 4 vuotta Sepänkylässä ja (haastatteluhetkellä) tasan 2 vuotta Wasa Galleriassa.

 

Minkä ikäisenä kiinnostuit sirkusjutuista?
Olen ollut kiinnostunut sirkuksesta pienestä asti, ja olen myöskin pitänyt teatterista, näyttelemisestä ja musiikista koko ikäni. Olin koulussa aina mukana kaikessa teatteri- ja musiikkitoiminnassa. Kotona on myös paljon leikitty, laulettu ja naurettu. Isä tapasi kertoa paljon satuja minulle pienenä. Ja tietenkin Jumala on antanut lahjat tähän hommaan.

 

Haluatko sanoa jotain lukijoillemme?
Haastakaa ennakkoluulonne Jumalasta. Kokeile nyt onko se totta vai ei, jos ei ole niin heitä pois. Minä olen todistus siitä että elämästä tulee kivempi, hullumpi ja värikkäämpi ja mitä ikinä voit vain kuvitella. Ottakaa lahjanne käyttöön ja kiittäkää niistä Jumalaa, aivan kuten minä. Ottakaa se riski.

 

Lisätietoja: http://www.mumsfilibabba.net/

 

Teksti: Lotta Fredman
Kuva: Teemu Laakso

 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016