Pölynimurin tuunausta ja muuta mukavaa kuvisdiplomikurssilla

Tällä hetkellä Vaasanpuistikon kiinteistön kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa Nälkä-galleriassa pyörii näyttely kuvataiteen lukiodiplomikurssilla tehdyistä töistä. Taitavat abiturientit ovat luoneet toinen toistaan upeampia, erilaisia ja erikoisia töitä. Fuusio haastatteli Katri Kaartoa, yhtä kurssille osallistuneista abiturienteista. — Katri Kaarto kiinnostui kuvataiteen lukiodiplomikurssista, koska hän pitää kuvataiteesta ja tiesi diplomista olevan hyötyä jatko-opiskelupaikkaa hakiessa.

Katrin lukiodiplomityö on aiheeltaan aika erikoinen: pölynimurista väkerretty kirjahylly.


– Odotin kurssin sisältävän pakertamista yhden työn parissa ja siinä samalla mahdollisuutta jutustella kaverieni kanssa, hän kertoo.


– Lukiodiplomi antaa joihinkin jatko-opiskelupaikkoihin hakijalle muutaman ylimääräisen pisteen tai muuta vastaavaa hyötyä, Katri valaisee. 

– Tehtävänantoja oli muutama, joista sai valita, ja työn toteuttaminen oli aika vapaata. Minä valitsin työn, jossa piti tuunata jokin esine. Sain idean työhöni eräällä tunnilla miettiessäni, mitä ihmettä tuunaisin. Ensimmäinen mieleeni juolahtanut ajatus oli imuri!


Katri kertoo ajatuksen tuntuneen niin oudolta, että hän päätti unohtaa sen saman tien.


– Idea ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan, joten päätin tuunata vanhasta imurista kirjahyllyn lempiromaaneilleni, paljon lukeva Katri kertoo.

 

Kurssilaisten työnteossa oli mukana hankaluuksiakin. Materiaalin ja toteutuksen valinta oli vaikeaa, sillä työn tekeminen ei saisi viedä liikaa aikaa. Lukiodiplomityö sekä siihen liittyvä portfolio täytyi saada valmiiksi yhden jakson aikana.


– Omassa työssäni yksi vaikeimmista asioista oli imurin pohjan saaminen suoraksi, missä en mielestäni onnistunut kunnolla. Oma huolimattomuuteni imurin maalauksessa ärsytti myös, sillä huitaisin vahingossa mustaa maalia valkoiseksi maalaamani osan päälle aivan työn loppumetreillä.


– Sitten täytyi vain ryhtyä korjauspuuhiin, Katri huokaisee.


Katri kommentoi kuitenkin, että näitä vaikeuksia lukuun ottamatta hänellä oli todella hauskaa työtä tehdessään!


Teksti: Sonja Viljamaa
Kuvat: Joonas Hintsala
 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016