ADD – Rokkikoulun villi tuoteKirjoittanut ”Heipparallaa ja haistakaa v***u!” kuvailevat bändin ADD jäsenet tunnelmiaan. Minulle suotiin tilaisuus tutustua yhtyeeseen soittoharjoitusten aikana. Ensin tietenkin pidin kunnon kuulustelun mahdollisista kriiseistä ja sensaatioista, joiden lomassa mukaan tarttui myös tietoa itse jäsenistä.


Tietojeni mukaan ADD tarkoittaa jonkinasteista tarkkaavaisuushäiriötä ja ylivilkkautta. Kysyessäni tätä yhtyeen jäseniltä, he vastasivat nimen kuvaavan heidän musiikkiaan. Asiasta en kysynyt enempää saadessani tietää nimen ennen olleen ADHD, joka kuitenkin muutettiin yhden jäsenen lähdettyä yhtyeestä.

Kokoonpanossa ADD tummaäänisenä laulajana toimii Salla, ja Andy soittaa kitaraa sekä hoitaa taustalaulun. Andyn pikkuveli Jussi soittaa rumpuja, ja kosketinsoittaja Tea liittyy myös Andyyn: he ovat kihloissa! Hanna soittaa toista kitaraa, ja Janne bassoa. Kaikki jäsenet eivät kuitenkaan ole alkuperäisiä, ja yksi ADHD:n jäsenistä jätti bändin Taiteiden yön sensaation jälkeen, josta en kuitenkaan yrityksistäni huolimatta saanut puristettua tietoja.


Maustettua, räiskyvää rockia

Pyysin yhtyeen jäseniä heittämään ilmaan kuvaavia sanoja heidän musiikistaan, ja ylös sain nämä: kamala, omaperäinen, räiskyvä, progressiivinen poprock, menevä, maustettu rock. Metallin ja hardrockin ystävänä innostuin musiikista, jota bändi soittaa. Ensimmäiset kitaran soinnut kuuluivat kovina, mutta pian korvat tottuivat. Kappaleita sain kuulla yhteensä viisi tai kuusi, mutta niistä paistoi taito. Tarkkailin vaivihkaa jäsenten soittoa, enkä voinut olla ihailematta.

Alkuaan ADD aloitti soittamalla covereita, mutta nyt sain kuulla bändin omia kappaleita. Pääosin kappaleet kirjoittavat Salla ja Andy, mutta itse kukin saa sanoa sanansa eli kappaleita sovitetaan yhdessä. Muutamat jäsenistä mainitsivat vaikuttajikseen Green Dayn, Panteran ja japanilaisen rockin. Vaikuttajiksi valikoituneilla bändeillä on yhteistä se, etteivät ne ole yhden hitin tähdenlentoja, vaan jatkavat edelleen ja tekevät uusia albumeja.

Rokkikoulusta Rock Perryyn

Bändin yhteiset sävelet alkoivat soida Rokkikoulun myötä. Jäseniksi valikoitui samanikäisiä nuoria, mutta myös osaaminen punnittiin tarkoin. Kukin soittaa omalla instrumentillaan, mutta harjoitustilasta bongasin myös conga-rummut ja tamburiinin. Sitä, kuka niillä soittaa, en saanut selville.

Kysyessäni, miten bändin tulevaisuus jatkuu, vastauksena kaikui kuin yhdestä suusta, että kokoonpano etenee nyt vain päivä kerrallaan ja asiat otetaan niin kuin ne tulevat. Silti lähestulkoon yhteisenä haaveena oli valloittaa Suomen Tavastia. Sooloileminen sai lähinnä naurunremakan aikaan.

ADD esiintyy lähinnä klubeilla ja nuorisotaloilla, mutta on päässyt valloittamaan myös Rock Perryn lavan kesällä 2006 – Andy ilman paitaa, yleisön pyynnöstä tietenkin. Tulevilla Know How -messuilla bändi nousee lavalle torstaina aamupäivällä, joten jokainen muistaa olla paikalla!ADD

Salla Soininen – vocals
Jan Dahlqvist – basso
Andy Blomqvist – kitara, vocals
Jussi Blomqvist – rummut
Hanna Sjöberg – kitara
Tea Kivelä – koskettimet


KOTISIVUT: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.ämä">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.ämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

TEKSTI: Emmi Ruohonen
KUVA: Minna Perälä
 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016