Kulttuuri-ilmiöitä

Tunnettu Tuntematon

Lyskan seniorit sivistivät itseään 17.11. ja kävivät katsomassa uuden Aki Louhiniemen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan. Millaisia ajatuksia elokuva herätti opiskelijoissa? Onko Tuntematon sotilas yhä tarpeellinen klassikko vai alkaako se olla jo aikansa elänyt?

Lue lisää: Tunnettu Tuntematon

Paluu velhomaailmaan – Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Harry Potter -fanit ympäri maailmaa heräsivät eloon, kun rakastettu sarja sai yllättäen jatkoa ensin näytelmän (Kirottu lapsi) ja nyt uuden elokuvan muodossa. Vaikka Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts And Where To Find Them) ei jatkakaan alkuperäisen kirjasarjan hahmojen tarinaa, sen maailma on yhtä tuttu ja taianomainen kuin aiemminkin.

Lue lisää: Paluu velhomaailmaan – Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Keskiajan opintomatka Tukholmaan ja Turkuun

Aamulla herätessäni ymmärsin, että opintomatka ei ole syy jättää päivän oppitunteja väliin. Abeille tuttuun tapaan vaivuin heti aamulla horrokseen ja lievästi nuhaisena yritin keksiä syyn jättää seuraavan tunnin välistä. Otin itseäni niskasta kiinni ja olin tunneilla, ainakin fyysisesti siis. Onneksi kahden aikaan, kun bussin oli määrä lähteä, sain mahdollisuuden lamauttaa ruumiini elintoiminnot ja suorastaan olla horroksessa seuraavat nelisen tuntia.

Lue lisää: Keskiajan opintomatka Tukholmaan ja Turkuun

Kolumni: Helppo ja toimiva Abitti

Jokainen Suomen lukiolainen on joutunut hyvin todennäköisesti tutustumaan Abittiin ylioppilaskokeiden sähköistymisen alettua. Oletko kuitenkaan kuullut yhdeltäkään opiskelijalta positiivista kommenttia? En minäkään.

Lue lisää: Kolumni: Helppo ja toimiva Abitti

Mitähän sitä keksisi....? Emman vinkit akuuttiin tekemisen puutteeseen

Jokainen meistä varmaan tietää sadepäivän tuskan, kun ei tiedä, mitä tekisi. Tuttu on myös epävarma olo siitä, mitä vuosi mahtaa pitää sisällään: viekö opiskelu kaiken ajan eikä vapaa-aikaa jää? Vapaa-ajan puuhastelusta ei ainakaan tule puutetta, jos se FUUSIOn toimittajasta Emma Viitalasta on kiinni.

Lue lisää: Mitähän sitä keksisi....? Emman vinkit akuuttiin tekemisen puutteeseen

Elokuva-arvostelu: Deadpool

Marvelin uusin elokuva Deadpool sai Suomen ensi-iltansa 12.2.2016. Supersankarielokuvien fanit olivat odottaneet elokuvan ilmestymistä kuin kuuta nousevaa, ja jo ennen kuin elokuva julkaistiin, oli selvää, että se menestyisi.

Lue lisää: Elokuva-arvostelu: Deadpool

Elokuva-arvostelu: Mies joka rakasti järjestystä

Elokuvan Mies joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove, Ruotsi, 2015) on monessa yhteydessä sanottu olevan Ruotsin Mielensäpahoittaja. Elokuva sai ensi-iltansa Ruotsissa jouluna 2015.

Lue lisää: Elokuva-arvostelu: Mies joka rakasti järjestystä

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016