Vanhojentanssit – pukuloistoa Linnanjuhlien tyyliin

Tänä vuonna vanhojentansseihin osallistui ennätysmäärä, yli 200 tanssijaa ja Fuusio haastatteli muutamia heistä. Tunnelma oli tansseissa hyvin juhlallinen – tulivat ihan Linnanjuhlat mieleen! Pukuloisto oli huikea: pojat komeissa puvuissaan, kravatit kaulassaan ja tytöt heidän vierellään ihanissa mekoissaan, joiden väriskaala kattoi kaikki sateenkaaren värit.

 

Ida-Lotta Sandströmille ja Lauri Manniselle osallistuminen vanhojentansseihin oli itsestään selvää. −Se on tapana, siksi mennään, kertoi Manninen.
Persoonallisen, sysimustan mekkonsa Sandström löysi Vaasasta, ja hän mainitsi myös, että oli ollut vaikea löytää mieleinen. Hän oli valmistautunut iltaa varten käymällä kampaajalla ja Manninen oli puolestaan sonnustautunut vanhaan pukuunsa. Tanssien harjoittelun he kertovat olleen aluksi aika hankalaa.
−Nyt tanssit ovat hallussa, Sandström ja Manninen toteavat. Lempitanssikseen he mainitsevat perinteisen valssin. 

 

Saimme haastatteluun  myös Anniina Antosalon ja Tommi Raudasojan. Kun kysyimme tämän parin fiiliksiä illasta, Anniina Antosalo myönsi jännittävänsä, mutta hänen iloisesta olemuksestaan sitä ei kuitenkaan näkynyt päällepäin. Hänen kavaljeerinsa Tommi Raudasoja taas odotteli tansseja hyvillä mielin.
−Valmistauduimme tanssikuvioita harjoittelemalla, Antosalo ja Raudasoja kertovat, ja heille osallistuminen tansseihin oli itsestäänselvyys. Raudasoja kertoi harjoittelun olleen ihan kivaa. Sievän vaaleansinisen mekkonsa Anniina Antosalo oli teettänyt tutullaan.  

 

Anna Juslin puolestaan odottaa tansseilta kaikkea ihanaa: saa olla nättinä ja kaikki tulevat katsomaan. −Iloisissa tunnelmissaollaan, Juslin kuvailee. Hänen parinsa Oliver Kärki ei sen sijaan jännitä, mutta toivoo, luonnollisesti, että tanssit menisivät hyvin.
Ruskeansävyisen mekkonsa Juslin  tilasi Amerikasta ja kuulemamme mukaan mekko maksoikin melkoisesti. Tanssien opetteleminen oli parille helppoa, ja suosikikseen he mainitsivat tangon.
−Siinä saa nostaa jalkaa! kertoi Juslin tanssin näyttävästä taivutuksesta.

 

 

Haastatelluista pareista käy ilmi, että tytöt jännittävät poikia enemmän vanhojentanssien esiintymistä. Katariina Hourulakin myöntää jännittävänsä, mutta hänen parinsa Ermin Osmanovic sen sijaan ei. Hourulalla odotuksissa on kiva ilta ja hän uskoo, että tanssit sujuvat hyvin. Tanssien harjoittelu on ollut parin mielestä ihan mukavaa.
−Osasin jo valmiiksi tanssit, koska osallistuin tansseihin jo aikaisemminkin pari vuotta sitten, Osmanovic kertoo. Tämäkin pari kertoo lempitanssikseen tangon.
Kauniin mekkonsa Hourula oli tilannut Englannista. Lisäksi hän mainitsee, että mieleisen puvun löytäminen ei ollut vaikeaa. Osmanovic puolestaan lainasi puvun kaveriltaan. Heidän tanssimistaan ovat tulossa katsomaan perhe ja ystäviä.

 

Myös Henna Hintikainen ja Joni Talvitie odottavat onnistunutta iltaa. Mieliala parilla onkin oikein hyvä, mutta Hintikainen sanoo, että häntä myös vähän jännittää. Ruusunpunaisen pukunsa hän oli löytänyt netistä. Iltaa varten hän oli myös käynyt kampaajalla laittauttamassa hiuksensa kauniille kampaukselle.
−Uskomme tanssien sujuvan hienosti, Hintikainen ja Talvitie toteavat. Talvitiellä ei ole mitään erityistä lempitanssia, mutta Hintikainen sanoo suosikikseen tangon.

 

Haastattelujen perusteella voi siis päätellä tangon olleen illan suosituin tanssi! Toivottavasti tanssit sujuivat kaikilta tanssijoilta hienosti ja ilta oli muutenkin onnistunut sekä ikimuistoinen lukioajan tapahtuma.

 

Kirjoittajat: Sanna Koivumäki ja Annaleena Puska

Kuvat: Joona Luomala

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016