Penkkari-iloa pakkasessa

Lyskan abit viettivät penkkareitaan paukkupakkasen saattelemana. Päivään kuuluivat niin abileffa, ryhmänohjaajien muistaminen kuin perinteinen rekka-ajelukin.

 

Kahdeksasta yhdeksään koulu oli melkein hiljainen, vain jotkut abit olivat vielä pitämässä viimeisiä tuntejaan. Yhdeksän aikaan Juniorit ja seniorit kokoontuivat K-puolen juhlasaliin katsomaan abien tekemää abileffaa, kun abit katsoivat saman teoksen V-puolen juhlasalissa. Elokuvassa kuvattiin jälleen kerran opettajia, tänä vuonna kouluun lukittuina hiukkaskiihdyttimen kanssa.

 

Oppilaat saivat nauttia abien taitojen ja luovuuden hedelmistä täysien salien lattialla istuen, minkä jälkeen oli K-puolella oleville vuorossa ruokailu. Abit jakoivat ryhmänohjaajilleen lahjoja V-puolen salissa. Kahdentoista maissa abit alkoivat parveilla V-puolen käytävissä näyttävissä penkkariasuissa. Nauru ja iloinen puheensorina kertoi siitä, että kaikki nauttivat olostaan. Asut olivat toinen toistaan hienompia, kekseliäitä ja luovia.

 

Ennen kahtatoista abit alkoivat kokoontua V-puolen pihaan kirpeään ja aurinkoiseen pakkasilmaan odottamaan  rekkoihin pääsyä. Jotkut olivat liian malttamattomia ja kiipesivät mankkoineen ja karkkeineen rekkaan omin avuin lumikinoksen päältä. Vaikka autot olivat vielä paikoillaan eikä kuljettajia näkynyt vielä missään, alkoivat huuto ja karkkien heittely rekkojen lavoilta.

 

Kun viimein päästiin matkaan, oli fiilis jo huipussaan ja nauru, huuto sekä iskulauseet satelivat katselijoita päin karkkien mukana. Rekkaletka − viisi Vaasan lyseon lukion rekkaa, muutama ruotsinkielisten lukioiden rekka, maatalouskoulun ja Steinerkoulunkin eläinrekka − kiersi Rewell Centerin ympäri vajaan tunnin verran. Penkkariajojen jälkeen suurin osa abeista palaili koululle ja kerääntyi V-puolelle sulattelemaan itseään pattereiden kylkiin.

 

Penkkaripäivän ohjelman loputtua kukin lähti omille teilleen, ja me muut voimme vain arvailla, kuinka juhlat jatkuivat. Toivotamme abeille kaikkea hyvää ja onnea kirjoituksiin.

 

 

KUVAT: Arja Kujanpää ja Inkeri Hyvärinen

PIIRROSKUVA: Helena Koskinen

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016