Hauskoja hetkiä ilmaisutaidon 1. kurssilla

Ilmaisutaidon 1. kurssi on takana ja hauskoja hetkiä muistoissa. Ilmaisutaidon ensimmäisellä kurssilla tehdään erilaisia improvisaatiotehtäviä ja leikitään leikkejä. Alussa tehtävät ovat helpompia ja ryhmähengen kasvaessa niistä tulee haastavampia ja mielestäni hauskempiakin.

 

Kurssi sopii kaikenlaisille lukiolaisille: sekä tytöille että pojille ja sekä ujoille että sosiaalisille, mutta eniten kurssista ehkä saavat irti sosiaaliset ihmiset. Toisaalta kurssi voi opettaa ujoille ja hiljaisille itsensä ilmaisua sekä auttaa pääsemään kuoresta ulos. En suosittelisi kurssia niille, jotka ottavat itsensä liian vakavasti, sillä kurssilla pitää olla valmis heittäytymään ja olemaan lapsenmielinen. Kurssilla kannattaa heti heittää ajatus "Mitä muut minusta ajattelevat?" pois. Täytyy vain antaa kaikkensa ja antaa mennä sata lasissa.

 

Monella luultavasti on alussa ajatus "Jee, kurssilla opin näyttelemään". Ei, kurssilla ei varsinaisesti opeteta näyttelemistä vaan itsensä ilmaisua improjen keinoin. Useiden mielessä saattaa myös olla mielikuva, ettei ole tarpeeksi hyvä. Ei, kurssille tulevalla ei tarvitse olla esiintymistaustaa. Kukin ilmaisee itseään tyylillään, ja siksi kurssista ei tulekaan numeroa.

 

Tunnit olivat päivän piristystunteja keskellä raskasta päivää ja antoivat paljon virtaa loppupäiväksi. Tunneilla myös tutustui uusiin mahtaviin persooniin ja ryhmähenki kasvoikin hurjasti ensimmäisestä tunnista, jolloin juuri kukaan ei tuntenut toisiaan. Viimeisillä tunneilla meistä olikin tullut oikein tiivis ryhmä ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme aina. Tätä myöten improistakin syntyi todella hauskoja, eikä tunneilta todellakaan puuttunut naurua ja melskettä.

 

Kurssi sisälsi muutakin  kuin ilmaisutaidon tunteja. Jakson aikana vierailtiin Vaasan Kaupunginteatterin "backstagella" ja tutustuttiin näyttelijän työhön. Mahdollista oli myös päästä katsomaan Vaasan ylioppilasteatteri Rampin näytelmää alennetulla hinnalla. Kaikin puolin kurssi oli monipuolinen ja hauska, joten suosittelen sitä kaikille.

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016