Englannin leirikoulussa tutustuttiin elokuvien Lontooseen

Lontoon leirikoulussa päästiin näkemään upeata Lontoota ja hienoja nähtävyyksiä. Hymysuin kuljeskeltiin pitkin katuja. Sääkin oli aivan mainio! Lue kaikki tunnelmat Elokuvien Lontoo -leirikoulusta!

Lontoon leirikoulu alkoi 22. huhtikuuta, kun lähdimme Vaasan lentokentälle suurien matkalaukkujemme (hieman yliarvioiden tarvittavan tavaran määrää) kanssa ja perheen saattelemana. Jännittäen suuresti tulevaa kokemusta lähdimme matkaan kohti Lontoota.


Pääsimme Lontoossa kokemaan vaikka ja mitä. Ostoksia saimme tehdä melkein joka puolella Lontoota, mutta parhaimmat kaupat sijaitsivat Camden Townissa ja Oxford Streetillä. Pelastava enkeli kauppojen keskellä oli kuitenkin Tesco, pieni ruokakauppa, josta sait vaikka ja mitä halvoilla hinnoilla. Siellä tuli useampaan kertaan käytyä ostamassa Jelly Baby – karkkeja.


Näimme Lontoon nähtävyyksiä joka päivä. London Eye'ssa näimme useiden satojen metrien päähän, Buckinghamin palatsin luona kävelimme puistossa ja saimme todistaa omilla silmillämme vahdinvaihdon (kuningatarkin oli silloin kotona), ja menimme myös filmauskohteita esittelevällä kierrokselle kaksi tuntia myöhässä olevan oppaan kanssa – joka loppujen lopuksi osoittautui mainioksi Lontoon esittelijäksi ja aikamoiseksi vitsiniekaksi.

Harry Potter -fanit saivat kiljua ilosta, kun menimme käymään Warner Bros Studiolla näkemässä suunnitelmista ja kaavioista lähtien kaiken, mitä tarvittiin HP-elokuvien tekemiseen. Aikaisemmin viikolla olimme myös tehneet ostoksia King's Crossilla, jossa sai ottaa kuvan seinässä olevan matkatavarakärryn kanssa ja ostaa vaikka oman tuvan huivin kaulan ympärille vieressä olevasta Harry Potter -kaupasta. James Bond -fanit saivat myös nauttia päivästä kyseiselle hahmolle omistetussa museossa, jossa on hauska pieni kokoelma erilaisia autoja ja esineitä, joita on käytetty Bond-elokuvissa. Siellä jokainen saa myös otattaa itsestään kuvan pikkutakissa.

Koska matkamme aiheena oli elokuvien Lontoo, menimme katsomaan teatteriesitystä nimeltä Wicked. Wicked oli esitys, jossa kerrottiin tapahtumista ennen Ihmemaa Oz:n päätapahtumia. Siinä päähenkilöt olivat Ozista tunnettu vihreä velho ja valkoinen velho GAlinda, jotka ystävystyvät. Esitys kertoo heidän ystävyydestään, rakkaudesta ja raskaista päätöksistä. Päähenkilöä esittävä Alice Fearn oli aivan täydellinen roolissaan ja esitti mielestäni yhden parhaimmista ”defying cravity" versioista.

Elokuvien Lontoon kunniaksi menimme katsomaan myös suosittua ''Love, Simon'' elokuvaa, jossa päähenkilö alkaa hyväksyä itsensä olevansa homo ja kuinka hän tapaa ihmisen netissä, joka muuttuukin jo ensi-ihastukseksi. Elokuva oli mahtava ja useat meidän ryhmästä liikuttuivat. Suosittelen kaikille.

Viimeisenä päivänä menimme koko porukalla syömään Hard Rock Caféseen, jossa kaikki saivat mahan täyteen, ja vielä, jos halusi, pystyi ostamaan erilaisia paitoja ja huppareita, pinssejä ja plektroja, rumpukapuloita ja kaikkea muuta.

Kokemus oli aivan uskomaton ja, jos annettaisiin mahdollisuus mennä uudelleen, menisin saman tien.
 


 
Hard Rock Caféssa viimeinen yhteinen kuva. Alkaa huomata, että kaikki ovat nauttineet täysillä Lontoosta, kun viimeisen päivän väsymys alkaa kuvissakin näkyä.

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016