Penkkarit 2018

Penkkarit on jokaisen abin odottama tapahtuma. Sitä varten suunnitellaan pukua jo lukion ensimmäisestä vuodesta lähtien. Penkkarit ovat yksi suurimmista kohokodista lukiolaisen elämässä, mutta ne eivät ole stressitön tapahtuma. Oma kokemukseni päivästä oli ikimuistoinen.

 

Penkkaripuku on tärkeä jokaiselle abille. Halutaan puku, jonka moni tunnistaa ja jolla saadaan herätettyä huomiota. Pukua mietitään pitkään,  ja se on suunniteltu hyvin, mutta usein puku jää vain suunnitelmaksi. Näin kävi myös minulle. Penkkareiden aikaan on paljon opiskeltavaa ja valmistautumista ylioppilaskokeisiin. Keksin kuitenkin uuden puvun ja sain toteutettua sen nopeasti. Penkkaripäivänä kuitenkin huomasin nopeasti, että uusi suunnitelma on hyvä ja voin keskittyä itse päivään.

Päivä oli täynnä iloa ja hymyä. Juhlistetaan koulukavereiden kanssa kolmen vuoden opiskelua ja saavutuksia.  Päivä alkoi yhteisellä kokoontumisella ja kuvalla. Kuvasta jää itselle mukava muisto elämään. Abien catwalk oli hyvä idea, mutta toteutus vähän ontui. Muuten päivä sujui suunnitelmien mukaan ja abileffa oli tänä vuonna yhtä hyvä kuin edeltävinä.  Penkkaripäivän kohokohta on kuitenkin itse rekka-ajelu.  Onneksi ajelusää oli mitä parhain. Ei ollut liian kylmä ja aurinkoista oli.  Oli mukavaa nähdä,  kuinka paljon ihmisiä oli paikalla,  ja moni tuttava oli saapunut paikalle.  Ajelusta jäi monelle abille hyvä muisto elämään.

Illalla penkkareiden jälkeen suurin osa abeista liittyi juhlimaan iltabileisiin Fontana-clubilla.  Iltabileet sujuivat mukavasti ja väkeä oli paljon. Minulla itsellä oli oikein mukavaa, ja niin näytti olevan monella muullakin.  Kaiken kaikkiaan koko päivä onnistui. Itselle en olisi voinut toivoa parempaa penkkaria.

Teksti ja kuvat: Emma Viitala

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016