Ysien päivä

Kolmas marraskuuta noin parisataa ysiluokkalaista tuli tutustumaan lukioomme, jolloin V-puoli täyttyi eri aineiden toimipisteistä ja muista toimintakohteista.


Yhdeksän jälkeen V-puolen käytävät jo tulvivat ysiluokkalaisten äänistä ja askelista. Kahteentoista asti oli suorastaan tungosta Lyskan käytävillä ja oli mukava nähdä, kuinka jotkut kyselivät innokkaana heitä askarruttavia asioita.
 
Jokaisesta aineesta oli oma pisteensä, jossa oli yleensä tarjolla karkkia ja kilpailuja. Oppilailla oli myös esimerkiksi mahdollisuus ostaa jäätelöä.
 
Fuusio oli myös menossa mukana jakamassa käyntikortteja ja edustamassa koulun lehteä. Saimme vielä noin kaksikymmentä pienimuotoista haastatteluakin tehtyä.
 
Haastatteluista huomasi, että helposti yli puolet oli tulossa lukioon. Yleisin syy lukioon tuloon oli halu päästä yliopistoon. Myös tieto siitä, ettei tiedä, mitä haluaa tehdä isona, oli syy valita lukio.

Joillekin taas oli selvää, että haluaa "amikseen" ja siihen tiettyyn ammattiin tai nopeasti työelämään.
 
Moni kertoi päivässä parasta olleen, että näkee, minkälainen koulu lukio ja varsinkin meidän lukiomme on. Jotkut taas listasivat päivän kohokohdaksi munkkien syönnin tai kilpailut ja niistä voitetut palkinnot.
 
Yleisellä tasolla moni näytti olevan vaikuttunut lukiosta ja sen tarjonnasta, joten eiköhän heitä näe ensi vuonna Lyskan käytävillä.


 
Kirjoittanut: Emilia Ikonen

Kuvat: Mika Jokiaho

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016