Yhteishenkeä parhaimmillaan junnupäivänä 2017

Koulun ovesta ulos astuttuaan kuulee jokavuotisen hälinän. Vaasan lyseon lukion juniorit ovat liikkeellä. Ilmassa kajahtelevat luokkien kannustushuudot, joista kukin menee omaa melodiaansa. Ihmismassassa ei kannata kyykistyä sitomaan kengännauhojaan, jos ei mieli jäädä tallotuksi.

Keijukaisten siivet välkehtivät auringossa, vaikka säätiedotus lupasi sadetta. Kumisaappaissa saattaa tulla kuuma. Poikien hiukset ovat nätisti sykeröillä. Prinsessat tanssahtelevat mekoissaan, kun trumpit nyökyttelevät päätään. Tuureja ei hävetä yhtään.

 

 

Junnut suuntaavat aukiolle, jossa luokat esittäytyvät avaamalla ääntään. Huudot ovat ovelia ja saavat opettajatkin nauramaan. Matka jatkuu Villalle, jonne tuutorit ovat järjestäneet eri pisteitä kilpailtavaksi. Yhteishenkeä kohotetaan muun muassa kananmunan heitolla, pomppupallojen etsinnällä sekä ahtautumalla leipomolaatikkojen päälle luokkana. Tuutorit pitävät tarkkaa pisteiden laskua oppilaiden suorittaessa vaativia tehtäviä.

 


Kauhunkiljahdukset ja riemunkarjaisut kuuluvat märkien pesusienten osuessa maalitauluihin. Tuutorit ravistelevat vettä vaatteistaan. Jossain poksahtelevat ilmapallot. Eräs oppilas kyselee hädissään opettajan perään; nopein löytäjä saa pisteen.

 


Tunnelma on hyvin läheinen auringon porottamassa puistossa. Luokkien välinen kilpailuhenki on ihailtavaa. Jokainen antaa kaikkensa yhteiseen kassaan. Oppilaat kannustavat toinen toisiaan säkkihyppelyssä hyppien itse vieressä. Auttava käsi ojennetaan sitä tarvitsevalle. Yhteisten onnistumisien jälkeen kokoonnutaan ryhmähaliin, jolloin jokainen on osa jotain suurempaa. Näitä iloisia kasvoja on ilo kuvata.

 


Junnupäivän parhaat tulokset ja ryhmähenki palkitaan herkuttelulla. Urheilijat, Winxit ja kylpijät sekä prinsessat tuovat voiton kotiin Lyskan vuoden 2017 junnupäivänä. Ikimuistoinen päivä jättää jälkeensä paljon ilmapallon riekaleita, kanamunan kuoria ja mikä tärkeintä, isoja hymyjä ja uusia ystäviä.

 

Teksti ja kuvat: Sointu Kilpeläinen ja Emilia Ikonen.

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016