Lyskan teemapäivä – monipuolista ja mukavaaTorstaina 23. huhtikuuta koulussamme oli jokavuotinen vapun alla järjestettävä teemapäivä. Tähän päivään mahtui niin jatko-opiskeluinfoa kuin erilaisia oppilaiden esityksiäkin. Teemapäivän tarkoituksena oli kertoa meille nuorille erilaisista aloista, ja samalla se tarjosi kaikille oppilaille mahdollisuuden toteuttaa itseään.
  


Teemapäivän aloittivat Vaasan ammattikorkeakoulun edustajat. He opiskelivat kukin eri aloja VAMK:ssa ja olivat tulleet nyt jakamaan omia tietojaan ja kokemuksiaan meille. Väki painotti oppilaitoksensa olevan monikielinen ja kansainvälinen. Toivottavasti tästä oli apua joillekin opiskelupaikan valitsemisen kanssa painiville.

VAMK:n opiskelijoiden esittelyn jälkeen alkoi teemapäivän luova osuus, jonka aloitti Hanna-Meri Lajunen, joka soitti viululla Pienestä Merenneidosta tutun kappaleen, Under the sea. Viulunsoiton jälkeen saimme nauttia lauluesityksistä: koulun kuoro lauloi kappaleet Sinä lähdit pois, Kevät ja Jäätelöauto. Niina Nokia, Stella Lindfors, Jessica Silfvernagel, Tom Mann, Julieth Leinola, Riikka Tuisku sekä Sanna Lähdesniemi olivat valinneet instrumenteikseen äänensä. Päivän aikana saimme myös fiilistellä itsetehtyjä rap-biisejä kuunnellen.

        
Hallintoaulassa katsoimme Vaasa-tyttöjen Amfien taidokkaan joukkuevoimistelu-ohjelman. Sen jälkeen meitä viihdytti hyväntuulinen kaksikko keväisellä tanssiohjelmallaan. Päivän ohjelmaan kuului myös ilmaisutaidon kurssilla tehty näytelmä nimeltään Kokiksenpohjat.

 

Teemapäivänä saattoi nauttia taiteesta pullapossua mutustellen, sillä juhlasalia vastapäinen luokka oli muunnettu galleria-kahvilaksi. Kokonaisuudessaan teemapäivä oli oikein onnistunut ja esitykset olivat monipuolisia. Toivottavasti kaikille jäi päivästä mukavat muistot!
Toimittajat: Emmi Nurmi ja Heidi Turunen
Kuvaajat: Niko Prusi ja Annina Ahlsved 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016