Penkkarit uudella ilmeellä!

Torstaina 16.2.2017 vietettiin abien viimeistä koulupäivää. Nyt abien koulutyö on tehty ja jäljellä on enää viimeiset YO-kokeet ennen lakitusta. Tänä lukuvuonna Lyskan penkkarit olivat saaneet aivan uuden ilmeen.

Kouluun tullessamme näimme abien hienot ja vaivalla tehdyt koristeet.

Penkkaripäivä alkoi seiskapalkin tunnin jälkeen puoli kymmeneltä. Ensiksi oli vuorossa catwalk, joka kulki V-puolelta K-puolen läpi. Lähes jokainen abi kävi näyttämässä koko koululle pukuaan. Tämä oli aivan uusi käytäntö Lyskassa. Catwalkilla näkyi asuja julkisuuden henkilöistä mehupurkkeihin ja yksisarvisista Oscar-patsaisiin. Tapahtuma oli äänekäs ja me kuulimme abien huutoa. Paikalla oli myös lehdistöä räpsimässä kuvia.

Catwalkin jälkeen sennut ja abit siirtyivät v-puolen juhlasaliin katsomaan abien tekemää leffaa ja abien titteleitä, joita olivat mm. ”Vuoden haba”, ”Vuoden herkku”, ”Vuoden kulmat” jne.
Junnut siirtyivät puolestaan ruokalaan odottamaan innokkaasti ensimmäistä abileffaa.

Abileffan aiheena oli V- ja K-puolen ”sota” pullasta. Meidän mielestämme elokuva oli hyvin tehty ja hauska, vaikka se ruokalan suurista ikkunoista tulvivan valon takia näkyikin hieman huonosti meille junnuille.
 
Ruokailun aikana pystyimme vielä näkemään hienoja asuja abien päällä ennen kuin he siirtyivät rekkoihin.  Rekat lähtivät puoliltapäivin kiertämään keskustaa. Ajelussa olivat mukana myös muut Vaasan lukiot.

Saimme ihastella abien rekkoihin tekemiä lakanoita. Tänä vuonna näkyi paljon Trump-aiheisia tekstejä ja muita omaperäisiä lausahduksia. Abien huudot raikuivat Vaasan keskustassa tunnin ajan samalla kun he heittivät karkkia ihmisille.

Päivä oli onnistunut. Kiitämme ja toivotamme Fuusion puolesta abeille menestystä!

Teksti: Emilia Ikonen ja Hilda Lintala
Kuvat: Emilia Ikonen

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016