Vaasan lyseon lukion ja VG:n joululahjakeräys

15.-16.12. Lyskan ja Vasa gymnasiumin OKH:t  järjestivät joululahjakeräyksen. Torstain ja perjantain ruokailujen aikana jokaisella oli mahdollisuus tuoda kouluun lahja turvapaikanhakijalapsille.


Lahjan ei tarvinnut olla mitään kallista ja uutta, vaan esimerkiksi käyttämättä jääneet tai muuten hyväkuntoiset vaatteet ja lelut kävivät hyvin. Muita hyviä lahjaideoita olivat vaikka karkit ja suklaa, sillä niistä jokainen lapsi tykkää. Lahjaan tuli kirjoittaa saajan sukupuoli ja ikä, mikäli sen koki tarpeelliseksi. Lahjat oli näin helpompi jakaa eikä syntynyt sekaannusta.

Keskiviikkona 20.12. pidettiin K-puolen juhlasalissa Vasa gymnasiumin viikkopalaveri, jossa lahjat luovutettiin turvapaikanhakijoille. Lahjat oli paketoitu tosi kauniisti ja jouluisesti. En nähnyt yhtäkään pettynyttä lasta vaan iloisia ja jännittyneitä katseita. Lahjojen antaminen oli helppo tapa auttaa, ja lahjat menivät suoraan niitä tarvitseville.

Vaatteiden lahjoitus näille lapsille on iso juttu, varsinkin kun on kylmät ilmat ja vaatetusta täytyy olla enemmän. Vanhat tai pieneksi jääneet vaatteet olivat erinomainen lahja, eikä niitä tarvitse jättää kaappiin pyörimään. Ihanat pienet lelut ja muut lahjat piristivät varmasti, sillä jopa vanhat tai käyttämättömät tavarat tuntuvat uusilta ja mahtavilta.

Tarkoituksena on siis luoda kaikille lapsille tasa-arvoiset mahdollisuudet ja ilot. Vaikeiden elämäntilanteiden vuoksi monilla perheillä ei ole varaa ostella lahjoja mielin määrin. Tämä jokavuotinen keräys tuo joulumieltä sekä lahjan saajalle että antajalle.

Opiskelijakunnan hallituksen jäsenet olivat todella reippaina mukana ja varmistivat, että kaikki menee niin kuin pitää. Tällainen VG:n ja Lyskan yhteinen projekti on tosi kiva, sillä se mahdollistaa joululahjan niille lapsille, jotka muuten jäisivät sitä ilman. Toivomme, että keräys onnistuu yhtä hyvin vielä ensi vuonnakin.

 

 

Kiitos vielä kaikille, jotka osallistuivat lahjakeräykseen!

Iloista joulua!


Teksti ja kuvat: Leila Nouchti

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016