”Sanokaa lyska, kun haluatte hyvää!”12. helmikuuta koitti se päivä, jota abit olivat odottaneet: penkkarit! Lyskan käytävillä vaelteli mitä kummallisimpia otuksia: menninkäisiä, halinalleja, erilaisia eläimiä, animaatiohahmoja, prinsessoja... Penkkaripäivänä pyörimme erilaisiksi olioiksi pukeutuneiden abien joukossa ja haastattelimme heitä. Kaikilla oli hyvät fiilikset, kuten jo arvatakin saattaa. 


Päivän aikana abit saivat hullutella, ajella rekoilla ympäri kaupunkia, huudella iskulauseita ja heitellä karkkeja. Koulun liikuntasalissa abit myös muistivat ryhmänohjaajiaan tarkoin valituilla lahjoilla. Lopuksi katsottiin pienen ryhmän koostama abi-video.

 

Ennen kaikkea abit kuitenkin jättivät hyvästit lukioajoille ja valmistautuivat lukulomalle pänttäämään YO –kirjoituksiin. Kyselimme, mistä abit olivat saaneet ideat pukuihinsa ja mitä lukulomalla oikeasti olisi tiedossa.

 

Jasmine Karesvuo, Anni Hinssa ja Kiia Koistinen kertoivat pukujensa olleen ensimmäiset, jotka he löysivät. Kysyttäessä, mitä he aikoivat tehdä lukulomalla, vastauksena oli: "Lukea... Niin kuin kunnon lukiolaisen kuuluukin." Tytöillä oli hauskaa, vaikka he kertoivatkin lukioajan menneen liian nopeasti.

 

Sofia Ritalan ja Anniina Toimelan suunnitelmissa oli käyttää lukuloma hyödyksi ja keskittyä lukemiseen. Ideat penkkariasuihin olivat kuulemma vain tulleet mieleen. Jussi Hallberg ja Joonas Hissa ylistivät fiilisten olevan aivan mahtavat ja kertoivat lukulomalle olevan odotettavissa lukemisen vastapainoksi myös juhlimista ja lepoa.

 

Maria Autio, Nina Cibulka, Iina Gromov sekä Iiris Tarvonen olivat saaneet ideat pukuihinsa eri tavoin: jollain oli ollut valmis idea, joku vain keksi, ja yksi sanoi käyneensä kaverin kanssa teatterin pukuvuokraamossa. Lukulomalle heille oli ilmeisesti näillä näkymin luvassa vain totista lukemista.

 

Penkkarit olivat varmasti abeille hauska ja mieleenpainuva päivä. Yo-kirjoitusten jälkeen abit jäävät odottamaan valkolakkia ja sitten jokainen lähtee kukin omalle polulleen. Toivottavasti lukiosta tarttui abeille mukaan hyviä ystäviä ja riemukkaita kokemuksia!

 

 
Toimittajat: Emmi Nurmi ja Heidi Turunen
Kuvaaja: Annina Ahlsved

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016