Lyskalaiset maailmalle

Vaasan Lyseon Lukio järjestää tänäkin vuonna oppilailleen mahdollisuuden kansainvälistyä ja nähdä maailmaa leirikoulujen aulla. Matkakohteita on kolme: vilkas suurkaupunki Lontoo, historiaa henkivä Ateena sekä ystävyyskouluvaihto Kielin Humboldt-Schulen kanssa. Valittavissa oli myös matka Saksan Trieriin, jota ei kuitenkaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi järjestetä. Leirikoulut ja opiskelijavaihto ovat osa lukion kansainvälisyyskasvatuksen opintoja.


Matkakohdetta valittaessa on pohdittava, mitä matkalta haluaa: kulttuuria, historiaa, nähtävyyksiä vai kenties ystäviä Suomen ulkopuolelta. Kulttuuria tarjoaa suuren suosion opiskelijoiden keskuudessa saanut Lontoon-matka, joka antaa kattavan katsauksen suurkaupunkiin, sen eri kaupunginosiin ja nähtävyyksiin. Kohteita ovat muun muassa Buckinghamin palatsi, Piccadilly Circus sekä British Museum. Suunnitteilla on myös musikaali- tai teatterinäytös teatteri Sohossa.

Historiasta kiinnostunut taas valitsee kohteekseen Ateenan, antiikin Kreikan keskuksen. Matkalla tutustutaan antiikin kulttuuriin museoiden ja erilaisten nähtävyyksien, kuten kuuluisan Akropoliksen temppelin kautta. Tällekin matkalle on paljon kiinnostusta ja lähtijöitä, liekö syynä sitten historia vai  kenties Kreikan lämmin aurinko.

 

 

Kielin ystävyyskouluvaihto tehdään yhteistyössä kieliläisen Humboldt-Schulen kanssa. Joukko innokkaita vaasalaisia lähtee toukokuussa viikoksi Itämeren vastapäiselle rannalle, jossa majoitutaan vaihtoon osallistuneiden kieliläisten koteihin. Lokakuussa nämä tekevät vastavierailun Vaasaan. Isäntäperheet vastaavat ohjelmasta, ja oppilaat nauttivat kulttuurikylvystä.

Ohjattu, koulun järjestämä matka on oivallinen keino tutustua turvallisesti ja melko edullisestikin Suomen ulkopuoliseen maailmaan. Tänä vuonna matkat rajoittuvat Eurooppaan, mutta Japanin-matka on ollut suunnitteilla. Kuka tietää, minne vaasalaiset lukiolaiset vielä lentävät!

 

 

Teksti: Anna Koskela

Kuvat: Mika Jokiaho

 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016