Potkiaiset hauskasti leikkienPuheensorinaa, arvailuja illan ohjelmasta ja naurua – abit kokoontuivat jännittyneinä K-puolen ruokalaan. Jokaisella täytyi olla huivi mukana, ja syykin selvisi nopeasti. Abit peittivät silmänsä huivilla, ja sen jälkeen alkoi musiikki pauhata.
 


Seniorit olivat päättäneet järjestää abeille avaruusmatkan, joten heidät johdatettiin letkassa ympäri koulua. Matkan varrella törmättiin muun muassa meteoriittisateisiin sun muihin avaruuskappaleiden hyökkäyksiin. Abien lukiossa viettämien vuosien aikana on ehtinyt muodostua hyvin vahvojakin ystävyyssuhteita, ja oli hienoa olla paikalla todistamassa, miten hyvän yhteishengen he olivat kehittäneet. Varovaisesti abit kävelivät käsi kädessä ja pitivät huolta toisistaan ilmoittelemalla aina kovaan ääneen eteen tulevista esteistä: ”Nyt on kynnys!”, ”Kynnys!”, ”Varokaa, rappuset!”.

 

Senioreiden johdattelemina abit selvisivät kunnialla avaruusmatkastaan ja saapuvat juhlasaliin.
Ensimmäinen ohjelmanumero lavalla oli abien ryhmänohjaajien kisa. Jokaisen ryhmyrin täytyi viritellä kuminauha kasvoilleen ja saada se ilmeilemällä pois. Seuraavaksi ryhmänohjaajien täytyi rapukävellä salin poikki, pyöriä viisi kertaa pesäpallomailan kanssa ja juosta sitten takaisin lavalle.

 

Ryhmänohjaajien ponnistellessa tehtäviensä kimpussa abit saivat mahtavat naurut ja kuvia räpsittiin tukkukaupalla. Lopuksi järjestettiin huutoäänestys ja vuoden ryhmänohjaajaksi valittaa Vesa Härmä.

 

Ilta kului rattoisasti hauskojen leikkien parissa. Hupia riitti, kun yhdessäkin kisassa täytyi taiteilla pareittain banaanien kanssa ja toisessa pyykkipoikien. Eräässä leikissä lavalle kutsuttiin aina kaksi luokkaa kerrallaan. Luokkien tehtävänä oli muodostaa mahdollisimman pitkiä vaateketjuja, eikä huiveja tai vöitä saanut käyttää! Kilpailun voitti 06D ja luokka saikin tunnuksen: ”Vuoden nudistiluokka”.

 

Illan aikana jaettiin myös monia diplomeja. Vuoden  ”Nuuskamuikkunen”, ”Mean girl”, ”Amistelija”, ”Pappa betalar” sekä ”Hölösuu” olivat esimerkiksi jaettuja arvonimiä. Ohjelma loppui noin puoli kahdeksan tienoilla. Abeille jäi varmasti hyvä mieli illasta ja pois lähtiessään he valmistautuivatkin jo seuraavan päivän juhlaan – penkkareihin!

 

Toimittajat: Emmi Nurmi ja Heidi Turunen
Kuvaaja: Annina Ahlsved

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016