Junnuille joulumieltä pikkujouluistaKoulun käytävillä ja aulassa vallitsi jännittynyt tunnelma. Ensimmäistä vuottaan lukiossa viettäville oppilaille oli luvassa pikkujoulujuhla. Juhla oli juuri alkamassa, mutta viimeisiä viimeistelyjä esityksiin ja puvustuksiin tehtiin vielä. Käytävällä tuli vastaan monennäköisiä oppilaita: punanenäisiä tonttuja, naisiksi pukeutuneita lihaksikkaita poikia ja jopa jokunen mukaan eksynyt joulupukki ja muori.

Juhla alkoi ja luvassa olisi mm. jokaisen luokan valmistama esitys. Toiset olivat selvästi nähneet esitykseen paljon vaivaa, toiset hieman vähemmän. Alussa opettajat lauloivat oppilaille laulun, joka oli tehty perinteisiin joululaulumelodioihin ja vain sanat oli muutettu.
Seuraavaksi olikin luvassa oppilaskunnan piparien jakaminen. Videotykki heitti kuva toisensa perään hauskoja otoksia junnuista syksyn ajalta. Jokaisesta kuvasta oli ympyröity oppilas, joka sai noutaa edestä piparia. Tunnelma alkoikin pikku hiljaa kohota ja luvassa olikin seuraavaksi juhlan pääohjelmat eli jokaisen luokan tekemät esitykset.
Luvassa olisi tanssia, laulua ja eri ohjelmaformaateista tehtyjä ohjelmia, jotka osoittautuivat kukin hauskoiksi. Saatiin siis lopultakin junnujen kivikasvot väännettyä hymyyn ja nauruun. Lavalle ilmestyi jos jonkinlaista väkeä: joulupukkeja ja muoreja, seuranhakijoita, BB-väkeä, räppäreitä ja vaikka mitä. Kukin esitys oli aivan omanlaisensa, ja jokaiseen oli nähty vaivaa.
Juhla oli kaikin puolin onnistunut ja varmasti onnistui saamaa kaikille junnuille joulumieltä ennen stressaavaa koeviikkoa. Kiitos juhlasta tutoreille! :)


Toimittaja: Johanna Kujala
Kuvaaja: Kristina Nieminen
 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016