Bändikurssin esitys veti salin täyteenBändikurssi alkoi toisen jakson alussa, syyskuun loppupuolella, ja luokkaan kerääntyi silloin jos jonkinlaista opiskelijaa: kakkos- ja kolmosluokkalaisia, tyttöjä, poikia, laulajia, soittajia. Esitys sovittiin lokakuun loppuun ja oli aika hermoilla.
 


Kurssin aikana laulajat saivat itse päättää, mitä tahtovat laulaa, ja jokainen laulaja saikin esittää haluamansa kappaleen. Musiikinopettaja Jari Ojalainen järjesteli kurssilaisista monenlaisia kokoonpanoja, ja muutaman tunnin harjoittelulla kappaletta kohti saatiin jo ihmeitä aikaan.

 

Esiintymispäivänä jännitys oli katossa ja viime hetken tarkistuksia tapahtui joka puolella. Vähän ennen kello kahta alkoi saliin valua pikku hiljaa uteliaita oppilaita ja opettajia, ja esityksen alkaessa vähän yli kaksi oli sali tupaten täynnä. Myös käytävä alkoi täyttyä ihmisistä.

 

Oppilaskunnan Riikka Tuisku juonsi tapahtuman, ja ensimmäisenä estradille pääsi Jessica, joka esitti Tina Turnerin vauhdikkaan kappaleen Proud Mary. Seuraavana lavan valtasi Niina Jonas Brothersin When You Look Me in the Eyes- kappaleella, ja häntä seurasi Mirva ja Amy Winehousen Rehab. Tunnelmaa rauhoitti tässä välissä Mariian tulkinta Heavenistä, joka on ehkä tunnetuin Bryan Adamsin biisi.

 

Mariian jälkeen yleisöä kummastutti allekirjoittanut, joka muiden englanninkielisistä kappalevalinnoista poiketen oli valinnut japaninkielisen kappaleen Select, jonka alkuperäisesittäjänä toimii Chihara Minori. Mirva esitti myös toisen kappaleen: balladiversion tutusta Kaunotar ja Hirviö-piirroselokuvan tunnuskappaleesta Beauty and the Beast. Julieth lauloi Mariah Careyn herkän I’ll Be There ja viimeisenä pelkästään pojista koottu kokoonpano esitti Aleksin laulamana Dire Straitsin klassikon Sultans of Swing.

Mielestäni kurssi ja varsinkin esiintyminen oli onnistunut ja mahtava kokemus. Toivottavasti kuulijoilla oli yhtä hauskaa kuin meillä soittajilla. 

 

Toimittaja: Sanna Lähdesniemi
Kuvaaja: Helena Koskinen 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016