Keitä ovat Lyskan oppilashallinnon opintosihteerit?

Koulumme oppilashallinnossa työskentelee kaksi opintosihteeriä: Seija Hahto ja Katri Kerrman. Molemmat ovat olleet opintosihteerejä jo pitkään: Seija 26 vuotta ja Katri 32 vuotta.

Kanslia aukeaa klo 9. Opintosihteerien työaika on noin 7 tuntia ja 45 minuuttia ja se yleensä ajoittuu klo 8:n ja klo 17:n välille. Heillä on myös puoli tuntia kestävä lounastauko.

Opintosihteerit auttavat opiskelijoita monissa asioissa, esim. ylioppilaskirjoituksiin liittyvissä asioissa, koulumatka- ja opintotuissa, Wilma-tunnuksissa, kurssitilanteen tarkastamisessa, todistuksiin liittyvissä asioissa ja tietysti aikuislinjan toimiston asioissa. He auttavat opiskelijoita myös diplomeissa ja todistusten oikeellisuudessa.

Seijan ja Katrin mielestä opintosihteerien työ on mukavaa, koska saa itse päättää, millaisia erilaisia tehtäviä kuhunkin työpäivään sisältyy. Työpäivä on vaihteleva, mielenkiintoinen ja mukavan liukuva. Ylioppilasjuhlien suunnittelu on mukavaa, ja opintosihteereillä juhlia on vuodessa kaksi. ”Saamme elämänmyönteisistä nuorista paljon voimaa päivittäin” , he toteavat iloisina.

Työhuone on heistä kodikas. Kodikkaan siitä tekevät mukavat työkaverit, kivat värit, valoisuus, avaruus ja ilmastointi. Koko henkilökunta on heistä tosi mukavaa, ja työilmapiiri on hieno. Opintosihteerit joutuvat jatkuvasti ravaamaan kassakaapilla toisessa huoneessa, mutta tämäkään ei ole heidän mielestään huono asia, sillä saahan siinä samalla liikuntaa.

Työpaikkaedut ovat melko hyvät. Ruoka-ateria maksaa 4,60 euroa ja on siten edullinen. He saavat myös alennuksia junamatkoihin, konsertteihin ja uimahalliin. Etuihin kuuluu myös ilmainen kaupungin jumppa.

Vapaa-ajallaan Katri ja Seija tekevät käsitöitä, puuhastelevat lastenlastensa kanssa, marjastavat ja hoitavat puutarhaa. Seija rakentaa kesämökkiä, Katri käy jumpassa ja opiskelee espanjaa. Molemmilla on pienet koirat, joiden kanssa he lenkkeilevät. He pyöräilevät joka päivä töihin säässä kuin säässä.

Koulumaailma on muuttunut paljon Seijan ja Katrin työuran aikana. Ennen he työskentelivät eri rakennuksissa ja työnkuvat ovat muuttuneet, kun oppilasmääräkin on lisääntynyt.
Opintosihteerit haluavat toivottaa kaikki tervetulleeksi kansliaan. He kehottavat rohkeasti kysymään opintosihteereiltä, jos jokin asia askarruttaa tai on epäselvä.

Seijan ja Katrin terveiset opiskelijoille kuuluvat seuraavasti: ”Paljon onnea ja menestystä kaikille tuleviin yo-kirjoituksiin ja elämään."

”Opiskelkaa ja pyrkikää siihen työhön, mikä tuntuu omalta. Työn mielekkyys on pitkällä tähtäimellä tärkeämpää kuin hyvä palkka.”
 

Teksti: Leila Nouchti 14G

Kuva: Mika Jokiaho

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016