Ylioppilaita sinivalkoisissa tunnelmissaVaasan lyseon lukiossa itsenäisyysjuhlaa vietettiin perjantaina 5.12. Vaasan kirkossa. Juhlan yhteydessä lakitettiin myös syksyn ylioppilaat. Väkeä oli saapunut kiitettävästi paikalle, eikä monta tyhjää penkkiriviä ollut.
 


Juhlat Vaasan kirkossa alkoivat klo 13 syksyn lakitettavien saavuttua. Suomen lippu kuljetettiin lavan eteen. Tämän jälkeen laulettiin Lippulaulu, ja sen jälkeen Ida Alanko luovutti vapauden viestin Pirkka Ojalalle, joka lupasi osaltaan viedä viestin sanomaa eteenpäin.Koulumme apulaisrehtori Vesa Neste toivotti juhlavieraat ja ylioppilaat lämpimästi tervetulleiksi avauspuheessaan. Puheen jälkeen koulumme kuoro lauloi Markku Impiön Viimeisen lennon, jonka jälkeen kamarineuvos Veikko Kurkiala piti odotetun juhlapuheensa, jossa hän korosti koululaitoksen tärkeyttä ja sitä, kuinka onnellisia saamme olla eläessämme vapaassa isänmaassa, mikä ei ole ollut Suomelle itsestäänselvyys.

 

Puheen jälkeen koulumme rehtori Kari Kukkohovi julkisti vuoden 2008 Kuntsin stipendin saajaksi Outi Hännisen. Hän opiskelee Oulun yliopistossa prosessitekniikkaa ja viimeistelee opinnäytetyötään. Kuntsin stipendin arvo on 2500 euroa, ja sitä voivat hakea jatko-opinnoissaan hyvin menestyneet vaasalaiset ylioppilaat.

 

Itsenäisyys- ja lakkiaisjuhlan puheosuudet päättyivät rehtorin puheeseen sekä ylioppilaille myönnettyyn lupaan laskea valkolakki päähänsä. Näin syntyivät uudet ylioppilaat. Ylioppilaan puheen piti Mia Aura, minkä jälkeen juhla päättyi Maamme-lauluun.

Teksti: Veli-Matti Wegelius
Kuvaaja: Joonas Hintsala 

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016