Teknologiayrityksiä tutuksi

Torstaina 27.10.2011 Lyskan senioreilla oli ainutlaatuinen tilaisuus saada tietoa kolmesta Vaasassa toimivasta yrityksestä, kun ABB:n, Wärtsilän ja Vaconin henkilökuntaa oli kertomassa yritysten toiminnasta. V-puolen juhlasali täyttyi opiskelijoista, vieraista ja opettajista.

 

Ensimmäisenä esiteltiin ABB ja sen toiminta. Esitystä tehostettiin näyttävällä videolla. ABB:hen kuuluvat sähkövoimatuotteet, sähkövoimajärjestelmät, sähkökäytöt ja kappaletavara-automaatio, pienjännitetuotteet ja prosessiautomaatio. ABB:llä on Suomessa useita toimipisteitä, suurimmat Helsingissä ja Vaasassa.

 

Wärtsilä esiteltiin seuraavaksi. Seniorit saivat tietää, että joka kolmas maailmalla seilaava laiva toimii Wärtsilän voimin. Wärtsilä työllistää 3500 henkilöä Suomessa. Wärtsilän toimipisteet Suomessa sijaitsevat Vaasassa, Turussa, Espoossa ja Helsingissä.

 

Viimeisenä esiteltiin Vacon. Se on globaali kotimainen taajuusmuuttajavalmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Vaasassa. Taajuusmuuttajia käytetään mm. uusiutuvan energian tuotannossa, puhallin- ja pumppusovelluksissa, nostureissa, hisseissä ja paperikoneissa.

 

Vieraat kertoivat, että myös lukiolaisten on mahdollista hakea yrityksistä kesätöitä. Kesätöiden haku tapahtuu netissä, mutta hakemuksen lisäksi olisi hyvä soittaa yritykseen erottuakseen joukosta. Näin kesätöiden saanti on varmempaa.

 

 

Teksti: Jere Salovaara ja Taru Hukkanen.

Kuvat: Mika Jokiaho.

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016