Lyskan oppilaskunnan hallitus sai vahvistusta uusista junnuista

Lyskan oppilaskunnan hallitukseen valittiin jokavuotiseen tapaan uusia jäseniä vaikuttamaan nuoria koskeviin asioihin. Oppilaskunnan hallituksen vanhat jäsenet haastattelivat oppilaskuntatoiminnasta kiinnostuneita junnuja jo heti ensimmäisen kouluviikon alettua valintaperusteinaan hakijan luoma ensivaikutelma, innokkuus sekä omat ideat. Näitä piirteitä onneksi löytyikin monelta hakijalta ja saatiin muodostettua uusi hallitus.


Fuusio-lehden haastateltavana olleet oppilaskunnan hallituksen vanhat jäsenet Saana Hautala, Joose Salomäki sekä Iida Puisto kertovat oppilaskuntatoiminnan olevan mukavaa ja siitä on varmasti apua myös tulevissa ammateissa. Erityisesti tapahtumien järjestäminen koululaisille on mielenkiintoista sekä vaikuttamisen mahdollisuus tärkeää.

 


Nuorisovaltuustosta itselle lautakuntapaikan lunastanut Puisto huomauttaa, että oppilaskunnan hallitukseen hakijoiden määrä olisi voinut olla suurempikin. Tähän kuitenkin vaikutti hakutilaisuuden varhainen ajankohta junnuille, jotka ovat vasta totuttelemassa uuteen opiskeluympäristöön.

 

Oppilaskunnan hallitukseen valittu Viivi Karhunmaa vastasi myös muutamiin kysymyksiimme:

Onneksi olkoon hallitukseen pääsemisestä! Jännittikö hakutilaisuus sinua paljon ja millainen se oli?
- Ei jännittänyt, sillä ilmapiiri oli rento, koska tunsin hallituksen jäseniä jo entuudestaan.

 

Mikä sai sinut hakemaan oppilaskunnan hallitukseen?
- Oppilaskuntatoiminta oli minulle jo entuudestaan tuttua, sillä olin yläasteella OKH:n puheenjohtajana ja mukana myös nuorisovaltuustossa. Minulle kertyi paljon mukavia kokemuksia ja haluan päästä vaikuttamaan koulun asioihin.

 

Oletko jo mahdollisesti päässyt osallistumaan kokouksiin?
- Kyllä. Olemme järjestäneet jo kolme kokousta, joista ensimmäisessä tutustuimme toisiimme ja kaksi muuta olivat ihan "normaaleja" kokouksia.

 


Lyskalaiset arkoja omien ideoidensa esittämisessä

Lukion toista vuotta opiskelevat oppilaskunnan hallituksen jäsenet harmittelevat oppilaiden huonoa aktiivisuutta tapahtumien ideoinnissa, sillä oppilaiden omat ideat olisivat tervetulleita, kun järjestettävänä on hauskaa ohjelmaa kaikille opiskelijoille. Uusien ideoiden avulla saataisiin järjestettyä vanhojen tapahtumien, kuten joulun alla järjestettävän puurojuhlan ja opiskelijoiden erilaisten taitojen esittämiseen tarkoitetun Talentin, lisäksi uusia normaaleja kouluviikkoja piristäviä teemapäiviä. Hallituksen jäsenet kannustavat kaikkia tuomaan rohkeasti omia ideoitaan esille, joita he ottavat mielellään vastaan niin Wilman kautta kuin kasvotustenkin.

 

Rakenteilla olevan K-rakennuksen odotettu valmistuminen ja sen seurauksena ruotsinkielisen lukion Vasa Gymnasiumin kanssa alkava yhteistyötoiminta tuo lukiollemme paljon uusia mahdollisuuksia tapahtumien järjestämisessä ja muuttaa varmasti myös niin oppilaiden kuin opettajienkin normaalia kouluarkea. Vaasan kaksikielisyys on oppilaiden kannalta rikkaus, jota hyödynnetään yhteisillä tapahtumilla sekä ruokailuhetkillä. Koulujen yhteistyötoiminta on myös oiva tilaisuus uusien ystävyyssuhteiden luomiseen ja omien ruotsinkielen taitojen hyödyntämiseen.

Teksti: Melisa Ader ja Heidi Kaarto
Kuvat: Heidi Kaarto

 


 

Vaasan lyseon lukion oppilaskunnan hallituksen jäsenet 2011-2012

Puheenjohtaja: Iida Puisto 10G
Sihteeri: Joose Salomäki 10D
Saana Hautala 10H
Petri Siekkinen 09I
Malkam Karekallio 09I
Joona Luomala 09E

Uusia jäseniä:
Topias Blom 10D
Santeri Rintalahti 10D
Essi Jaakkonen 11B
Katju Nuutinen 11G
Viivi Karhunmaa 11D
Ville Myllyaho 11J
Emmi Backholm 11C

Ohjaavana opettajana oppilaskunnassa toimii koulumme ruotsinkielen opettaja Heli Koskinen.

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016