Potkiaiset – abien vapautus

Keskiviikkoiltana 16.2.2011 Lyskalle saapui joukko mustavalkoraidallisiin asuihin sonnustautuneita abeja. Illan teemana oli vankila ja nyt oli vihdoin koittanut abien vapautuksen hetki, potkiaiset. Aluksi kokoonnuttiin V-puolen liikuntasaliin, jossa suoritettiin ryhmiin jako. Sitten abiryhmät lähtivät kukin omalle ”pakoreitilleen”.

 

Yksi pakoreiteistä alkoi ”varasta minulle” -leikillä, jossa abit eli vangit hakivat mahdollisimman nopeasti pareittain ”käsiraudoissa” vanginvartijoiden pyytämät asiat ja esineet. Varastettavina olivat mm. näkkäri, avaimet ja opettaja.

 

 

Pakomatka jatkui yläkertaan, missä abit muodostivat vaatteistaan ketjuja.

 

Viimeisenä reitillä oli vuorossa itse vankilapako eli temppurata, johon liittyi yhtä sun toista tehtävää – meno näytti ja kuului olevan varsin vauhdikasta ja äänekästä.

 

Lopuksi oli vielä muutama yhteisleikki, esim. yhteissolmu ja kinuski, jossa abit kiskoivat toisiaan irti tiiviistä rykelmästä.

 

Illan meno näytti kokonaisuudessaan varsin hauskalta ja riehakkaalta, sekä abeilla että potkiaisten järjestäjillä ja katsomossa olleilla näytti olevan erittäin kivaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti: Annaleena Puska ja Sanna Koivumäki

Kuvat: Sanna Koivumäki

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016