Koulussa tapahtuu

Lyskan KV-infosta eväitä kansainvälisyyteen

Vaasan lyseossa järjestetään vuosittain leirikouluja maailmalle. Tänä vuonna tarjonta ei keskity pelkästään Eurooppaan, vaan valittavana on esimerkiksi Let’s get global -projektiin kuuluva matka Ugandaan. Muita matkakohteita ovat esimerkiksi Rooma, Lontoo, Pariisi, Taize ja Kiel.

Lue lisää: Lyskan KV-infosta eväitä kansainvälisyyteen

Yhteishenkeä parhaimmillaan junnupäivänä 2017

Koulun ovesta ulos astuttuaan kuulee jokavuotisen hälinän. Vaasan lyseon lukion juniorit ovat liikkeellä. Ilmassa kajahtelevat luokkien kannustushuudot, joista kukin menee omaa melodiaansa. Ihmismassassa ei kannata kyykistyä sitomaan kengännauhojaan, jos ei mieli jäädä tallotuksi.

Lue lisää: Yhteishenkeä parhaimmillaan junnupäivänä 2017

Kulttuuriakatemia: Teatteria nuorille!

Vaasan kaupunginteatterissa esitetään keväällä 2017 näytelmä Olipa kolme kertaa  –  tarina identiteetistä, itsensä etsimisestä ja kasvamisesta aikuiseksi. Näytelmän takana on koko lukuvuoden ajan kestänyt kulttuuriakatemiaprojekti, joka on toteutettu yhteistyössä Vaasan lyseon lukion ja kaupunginteatterin kesken. Kulttuuriakatemia tarjoaa mahdollisuuden tutustua teatteri- ja kulttuurialaan ja sen toimintaan käytännössä.

Lue lisää: Kulttuuriakatemia: Teatteria nuorille!

Lyska goes Miljoona linnunpönttöä 

Oletko huomannut, että K-puolen sisäpihalla kasvaa kaksi puuta? Entä oletko nähnyt niissä linnunpönttöjä? Katsopa seuraavalla kerralla pyörääsi tai mopoasi parkkeeratessasi ylös. Noin kolmessa metrissä komeilee kaksi uuni… tai pitäisi kai sanoa puuverstastuoretta lintukotia odottamassa uusia asukkaita. 

Lue lisää: Lyska goes Miljoona linnunpönttöä 

Energiatietoutta junnuille

Lyskan junnut saivat energiatietoutta syyslukukaudella, kun heille järjestettiin energialuento 8.11 ja vierailu kahteen energiaklusterin yritykseen.

Lue lisää: Energiatietoutta junnuille

Vanhat 2017

Vanhojentanssit, tuo lukioajan odotetuin päivä, joka on aina tuntunut olevan jossain kaukaisessa tulevaisuudessa, kunnes yhtäkkiä löytääkin itsensä jäähallin lattialta 430 muun vaasalaisnuoren (tai vanhan) kanssa.

Lue lisää: Vanhat 2017

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016