Koulussa tapahtuu

Englannin leirikoulussa tutustuttiin elokuvien Lontooseen

Lontoon leirikoulussa päästiin näkemään upeata Lontoota ja hienoja nähtävyyksiä. Hymysuin kuljeskeltiin pitkin katuja. Sääkin oli aivan mainio! Lue kaikki tunnelmat Elokuvien Lontoo -leirikoulusta!

Lue lisää: Englannin leirikoulussa tutustuttiin elokuvien Lontooseen

Lyskalaiset valtasivat Rooman

Tänä lukuvuonna Vaasan lyseon lukion antiikin leirikoulu tehtiin ikuiseen kaupunkiin Roomaan, jonne suunnisti toukokuun alussa kaksi ryhmää opiskelijoita neljän opettajan luotsauksessa. Lue päivä päivältä, miten leirikoulu eteni.

Lue lisää: Lyskalaiset valtasivat Rooman

Penkkarit 2018

Penkkarit on jokaisen abin odottama tapahtuma. Sitä varten suunnitellaan pukua jo lukion ensimmäisestä vuodesta lähtien. Penkkarit ovat yksi suurimmista kohokodista lukiolaisen elämässä, mutta ne eivät ole stressitön tapahtuma. Oma kokemukseni päivästä oli ikimuistoinen.

Lue lisää: Penkkarit 2018

How to survive - Wanhat

Vanhojen tanssit ovat suomalaisten lukioiden perinne 1950-luvulta, jossa senioriopiskelijat juhlivat pääsemistä koulun vanhimmiksi. Tänä vuonna vanhojen tanssit järjestettiin Kauppaoppilaitoksella penkkareiden jälkeisenä päivänä 16. helmikuuta. Tätä päivää oli odotettu kuin kuuta nousevaa juniorivuodesta asti. Tässä meidän selviytymisoppaamme vanhojen päivään.

Lue lisää: How to survive - Wanhat

Lyskalaiset Eurooppa-leirikoulussa

Herätyskello soi aikaisin, viimeiset matkatavarat kasaan ja lähtö lentokentälle. Ajatukset olivat aamulla vielä vähän sekaisin, koska ei oikein tiennyt, mitä tulevalta matkalta odottaisi. Matkalla tulisimme tutustumaan Euroopan historiaan erilaisten kohteiden kautta sekä vierailemaan Euroopan unionin parlamentissa. Lennon noustessa aamukuudelta kohti Saksan Frankfurtia ei olisi voinut uskoa, kuinka hauska ja mieleenpainuva matka olisikaan edessä.

Lue lisää: Lyskalaiset Eurooppa-leirikoulussa

Let´s get global -hankkeen Ugandan matka tammikuussa 2018

Let's get global -hankkeen ryhmä Vaasan lyseon lukion ja Jyväskylän lyseon lukion opiskelijoita ja opettajia tekivät verkostoitumis- ja hankematkan Ugandaan Kampalaan tammikuussa 15.‒23.1.2018. Matkareitti kulki Helsingistä Amsterdamiin, josta otettiin mannertenvälinen KLM:n lento Ruandan Kigalin kautta Ugandaan Kampalaan. Matka sujui hyvin ja illan kääntyessä yöksi laskeuduimme Kampalan Entebben lentokentälle, jossa isäntämme Planinin Smartup Factoryn Isaac Rwotungeyo oli meitä vastassa pikkubussin kanssa.

Lue lisää: Let´s get global -hankkeen Ugandan matka tammikuussa 2018

Ohjelmointiopiskelijoiden vierailu Turun yliopistossa Tulevaisuuden tekniikoiden laitoksella

Vaasan lyseon lukion matematiikan ja tietotekniikan opettajat ja joukko opiskelijoita lähti tutustumaan 15.11.2017 Turun yliopiston Tulevaisuuden tekniikoiden laitokselle. Päämääränä oli käydä katsomassa opiskelupaikka, jonne myös Vaasan lyseon lukion opiskelijoiden on mahdollista päästä suorittamalla koulussa käyttöön otettuja Turun yliopistossa kehitettyjä tietotekniikan ohjelmointikursseja.

Lue lisää: Ohjelmointiopiskelijoiden vierailu Turun yliopistossa Tulevaisuuden tekniikoiden laitoksella

Asiaa Aasiasta! -paneelikeskustelu junioreille

Miksi meidän kannattaa kiinnostua Aasiasta? Mitä opittavaa meillä on aasialaisilta? Mitä Aasiassa tehdään paremmin kuin meillä? Mikä on Aasian taloudellisen ja teknologisen nousun salaisuus? Mitä valmiuksia olisi hyvä olla, kun suuntautuu kansainvälisiin työtehtäviin esimerkiksi Aasiaan? Minkälaista kulttuuriosaamista pitää olla, kun ollaan tekemisissä aasialaisten kanssa? Minkälaista kielitaitoa Aasiassa vaaditaan suomalaisilta?

Lue lisää: Asiaa Aasiasta! -paneelikeskustelu junioreille

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016