Muotipalsta − Villakangastakkia metsästämässä

Talvi on jo tullut ja on hyvä aika vaihtaa lämpimämpään takkiin. Miten olisi uusi villakangastakki? Niitä onkin jo myytävänä useissa kaupoissa. Lähdimme selvittämään naisten villakangastakkien saatavuutta joissakin Vaasan vaatekaupoissa. Teimme vertailun jo noin kuukausi sitten, joten valikoimiin on saattanut tulla joitain muutoksia.


H&M

Käydessämme H&M:ssä huomasimme, että siellä oli villakangastakeista sekä pitkiä että lyhyitä malleja. Pitkissä värit olivat tummasävyisiä ja lyhyissä oli mukana räikeämpiäkin värejä. Kokoja oli 34−42:een. Hinnat olivat suurin piirtein 50−70 euroa, mutta halvempia ja kalliimpiakin saattoi löytyä. Takkeja oli sekä yksivärisiä että kuviollisia. Lisäplussana oli, että sovitusmahdollisuudet olivat hyvät, sillä pukukoppeja oli paljon.


Vero Moda

Vero Modan valikoimasta löytyi myös sekä pitkiä että lyhyitä malleja. Värit olivat melko tummasävyisiä, mutta pari poikkeustakin löytyi. Kokoja löytyi XS:stä L:ään. Hintojen keskiarvo oli noin 70 euroa Lisäplussana olivat myös hyvät sovitusmahdollisuudet: pukukoppeja oli useita, ja ne olivat tilavia. Lisäksi pukukoppien ulkopuolella oli istumismahdollisuus makutuomareille.


Jim&Jill

Takkeja oli kolmea eri mallia: lyhyitä, keskipitkiä ja pitkiä. Värejä oli monipuolisesti ja takkeja löytyi yksivärisiä, ruudullisia ja raidallisia. Kokoja löytyi monia, XS:stä L:ään Hinnat vaihtelivat noin 40-80 euron välillä. Lisäplussana persoonalliset sovitusmahdollisuudet: pukukopeissa hienoja seinämaalauksia ja monta naulakkoa sekä ulkopuolella tuoleja.


Vila

Vilassa oli monentyylisiä takkeja: lyhyitä ja pitkiä. Joissakin oli myös röyhelöitä ja erilaisia kauluksia. Takit olivat tummansävyisiä, sekä yksivärisiä että kuviollisia. Hinnat vaihtelivat 60-140 euron välillä. Kokoja löytyi Runsaasti. Lisäplussana oli avulias henkilökunta.


Lindex

Kaupasta löytyi pitkiä sekä lyhyitä takkeja. Värit olivat tummansävyisiä, ja lisäksi oli myös punaisia. Kokoja vaihtelivat välillä 34-42. Hinnat olivat 50-70 euron välillä. Lisäplussana oli, että kauppa oli siisti, ja kaikki takit löytyivät helposti.


Seppälä

Takkeja löytyi lyhyitä ja pitkiä. Värejä oli sekä tummia että vaaleita, ja takkeja löytyi sekä yksivärisiä että kuviollisia. Kokoja löytyi väliltä 34-42. Hinnat olivat 60-120 euroa. Lisäplussana oli sovitusmahdollisuudet: pukukoppeja oli useita ja niissä oli tuolit sisällä.


Aleksi 13

Kaupasta löytyi paljon eri malleja, sekä lyhyitä että pitkiä. Takkeja oli melkein joka väriä. Hinnat vaihtelivat noin 40:stä vähän päälle sataan euroon. Kokoja löytyi myös monipuolisesti. Lisäplussana oli monipuolinen valikoima, erityisesti eri värejä.


Big Point

Takkeja löytyi täältäkin sekä lyhyitä että pitkiä. Värejä oli monipuolisesti: löytyi sekä tummia että räikeämpiä värejä. Monissa takeissa oli ruutukuviointi, mutta myös yksivärisiä löytyi. Hinnat vaihtelivat noin 50:stä vähän päälle sataan euroon. Lisäplussana oli, että värivalikoima oli monipuolinen ja epätavallisempia värejäkin löytyi.


Villatakin löytäminen Vaasan kaupoista ei siis tuota ongelmaa, ainakaan jos on keskivertokokoinen. Erityisesti valittavaa löytyy, jos pitää tummista sävyistä. Takkeja on valittavaksi myös laihempaan kukkaroon sopivalla hinnalla.


Teksti: Roosamari Rajamäki ja Virve Mylläri
Kuva: Virve Mylläri

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016