Tanssista iloa arkeen Kipinässä

Oletko kiinnostunut tanssista mutta et tiedä, missä voisit sitä harrastaa? Tanssikoulu Kipinä on siihen juuri oikea paikka muun muassa upeiden, juuri valmistuneiden tilojen takia!

 

Taiteiden yönä ovensa avannut tanssikoulu Kipinä on jo nyt saavuttanut suuren suosion. Tanssikoulussa on suurin piirtein 600 oppilasta ja lisää vain tulee. Fuusio kävi haastattelemassa tanssikoulun toista perustajaa, Ida Jousmäkeä. 

Mistä ajatus omasta tanssikoulusta lähti?
Olen aina halunnut tanssia. Halusin ammatin, jossa saan olla lasten ja nuorten parissa ja saan työskennellä tanssialalla.

Oliko tanssikoulun perustaminen vaikeampaa kuin odotit?
Haastavaa kyllä. Remontoimme yhteistyökumppanini Jenna Koivurannan kanssa tämän Kasarmin vanhan ruokatilan. Mutta totta kai kaikesta selviää.

Mistä nimi Kipinä tulee?
Sitä mietittiin kauan. Halusimme, että nimi on suomalainen. Nimi sopii myös alueeseen, ja nimi on myös yhteydessä siihen, että jengi saa sen tanssikipinän.

Onko tanssikoulun suosio yllättänyt?
On. Oletettu tanssijoiden määrä tuplaantui. Täällä käy kaikenikäisiä, ihan 3-vuotiaasta alkaen. Myös se, että on paljon poikia, on yllättänyt.
 
Minkälaisia eri tanssilajeja Kipinässä voi harrastaa?
Hip-hoppia, balettia, nykytanssia, showjazzia, akrobatiaa ja kaikkea siltä väliltä.

Voiko tänne tulla ihan minkä ikäinen tahansa?
Kyllä voi. 3-vuotias on tällä hetkellä nuorin, ja vanhimmat noin 60-vuotiaita.

Minkälaiset lukuvuosimaksut teillä on?
Maksu tulee tanssikertojen mukaan. Tanssitunteja voi tulla kokeilemaan kertamaksulla tai ostaa 10 kerran kortin. Suurin osa oppilaista on kuitenkin ilmoittautunut koko lukukaudelle, jolloin tuntimaksu on huomattavasti halvempi. Nettisivuilta löytyy hinnat aloitusviikon mukaan.

Montako opettajaa teillä on tällä hetkellä?
Tällä hetkellä meillä on 14 taitavaa tanssiohjaajaa.

Kenelle suosittelet tanssimista ja miksi?
Kaikille, joita tanssiminen kiinnostaa. Tunteja on vasta-alkajille sekä jo tanssia aiemmilla harrastaneille. Jotkut epäröivät ehkä tulla, koska eivät vielä osaa. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tänne tullaan nimenomaan opettelemaan!

 


Teksti ja kuvat: Ida Gullblom

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016