Elämä ja minä

Matka takaisin Afrikkaan avasi silmäni

Tulin Ruandasta Suomeen kiintiöpakolaisena 11-vuotiaana vuonna 2010. Kahdeksan vuotta myöhemmin matkustin Ugandaan Vaasan lyseon lukion Let´s get global -hankkeen opintoryhmässä. Matka takaisin Afrikkaan oli unohtumaton kokemus. Ugandassa kaikki oli samanlaista kuin Ruandassa, jossa minä kasvoin. Oli ihana nähdä taas auringonlasku, kokea lapsuuden muistot, ruoka, musiikki ja tanssi, jossa koko keho on liikkeessä mukana.

Lue lisää: Matka takaisin Afrikkaan avasi silmäni

Cheerleadingin SM-karsinnat – matka unelmiin

Minun unelmani on aina ollut valokuvaajan ammatti. Pienestä pitäen olen ikuistanut kameralla hetkiä ja haalinut valokuvia itselleni. Seiniäni ovat koristaneet parhaat otokset ja niissä tärkeimmät ihmiset. Kertakäyttökamerasta olen siirtynyt harrastelijan järjestelmäkameraan. Se oli mukanani cheerleadingin SM-karsintakilpailuissa, joissa saavutin yhden valokuvausurani etapin.

Lue lisää: Cheerleadingin SM-karsinnat – matka unelmiin

Kesämuistot lämmittävät vielä marraskuussakin

Mikä olisi mukavampaa marraskuun pimeydessä kuin muistella kesän huippuhetkiä. Koeviikon alla kesätyökin naurattaa. Festareista tai kesälomamatkasta puhumattakaan.

Lue lisää: Kesämuistot lämmittävät vielä marraskuussakin

Kun paha olo johtaa

Jokaisella on joskus huonoja päiviä. Silloin mikään ei onnistu ja elämä tuntuu epäreilulta. Toisilla nämä huonot päivät taas pitenevät ja pitenevät. Niistä tulee viikkoja, kuukausia, vuosia. Paha olo ottaa vallan, kunnes joku tarjoaa auttavan kätensä.

Lue lisää: Kun paha olo johtaa

Rakkaudesta saa olla ylpeä

Ihastuneena ajatukset harhailevat, mitään ei saa tehtyä ja perhosia lepattaa mahassa. Punastuminen ja änkytys ovat yleisiä oireita ihastuksen ollessa lähellä. Epävarmuus ja ajatukset täyttävät pään: Mitäköhän hän ajattelee minusta? Onko hän huomannut minut? Onkohan tämä ohimenevää? Täysin samat tunteet ja ajatukset esiintyvät ihastumisen kohdistuessa myös omaan sukupuoleen.

Lue lisää: Rakkaudesta saa olla ylpeä

Kevään trendejä 2017

Kevät on tehnyt tuloaan jo jonkin aikaa. On jo voinut huomata, kuinka ihmisten talvitakit vaihtuvat kevyempiin, eikä aamuisinkaan välttämättä enää ole niin kylmä, että tuntee tekevänsä hidasta kuolemaa. Listasimme alle asioita, jotka joko ovat tulossa muotiin nyt ensimmäistä kertaa tai jotka ovat jo muodissa ja jatkavat edelleen keväällä suosiotaan.

Lue lisää: Kevään trendejä 2017

Unelmia toteen cheerleadingin parissa

Ihmisten heittelyä ilmaan ja yleisön kannustamista huutamaan? Isoja pom-pomeja huiskuttelevia tyttöjä? Cheerleading on näitä kaikkia ja enemmän. Se on hikeä ja kovaa työtä iltamyöhään. Se on epäonnistumisia, mustia silmiä ja onnenkyyneleitä. Cheerleading on ihmisten kokoontumista yhteen rakkaudesta lajiin.

Lue lisää: Unelmia toteen cheerleadingin parissa

Kuinka perustan yrityksen?

Yrityksen aloittamiselle ei ole Suomessa vain yhtä oikeaa tapaa. Kukin yrittäjä - niin kuin jokainen yrityskin - on erilainen, ja näin myös yritysten perustamistavat eroavat toisistaan. Menestyvä yritys edellyttää kuitenkin aina liikeideaa. Lue juttu, niin tiedät yrityksen perustamisesta vähän enemmän.

Lue lisää: Kuinka perustan yrityksen?

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016