Rakkaudesta saa olla ylpeä

Ihastuneena ajatukset harhailevat, mitään ei saa tehtyä ja perhosia lepattaa mahassa. Punastuminen ja änkytys ovat yleisiä oireita ihastuksen ollessa lähellä. Epävarmuus ja ajatukset täyttävät pään: Mitäköhän hän ajattelee minusta? Onko hän huomannut minut? Onkohan tämä ohimenevää? Täysin samat tunteet ja ajatukset esiintyvät ihastumisen kohdistuessa myös omaan sukupuoleen.

Lue lisää...

Kevään trendejä 2017

Kevät on tehnyt tuloaan jo jonkin aikaa. On jo voinut huomata, kuinka ihmisten talvitakit vaihtuvat kevyempiin, eikä aamuisinkaan välttämättä enää ole niin kylmä, että tuntee tekevänsä hidasta kuolemaa. Listasimme alle asioita, jotka joko ovat tulossa muotiin nyt ensimmäistä kertaa tai jotka ovat jo muodissa ja jatkavat edelleen keväällä suosiotaan.

Lue lisää...

Unelmia toteen cheerleadingin parissa

Ihmisten heittelyä ilmaan ja yleisön kannustamista huutamaan? Isoja pom-pomeja huiskuttelevia tyttöjä? Cheerleading on näitä kaikkia ja enemmän. Se on hikeä ja kovaa työtä iltamyöhään. Se on epäonnistumisia, mustia silmiä ja onnenkyyneleitä. Cheerleading on ihmisten kokoontumista yhteen rakkaudesta lajiin.

Lue lisää...

Kuinka perustan yrityksen?

Yrityksen aloittamiselle ei ole Suomessa vain yhtä oikeaa tapaa. Kukin yrittäjä - niin kuin jokainen yrityskin - on erilainen, ja näin myös yritysten perustamistavat eroavat toisistaan. Menestyvä yritys edellyttää kuitenkin aina liikeideaa. Lue juttu, niin tiedät yrityksen perustamisesta vähän enemmän.

Lue lisää...

Pakolainenkin on ihminen

Suomi on pieni maa. Suomi on kaunis, Suomi on sisukas, Suomi on itsenäinen - ollut jo lähes sata vuotta. Mitä Suomi ei ole? Suomi ei ole peloton. Me suomalaiset pelkäämme. Pelkäämme uutta, pelkäämme erilaista, pelkäämme ihmisiä ja ennen kaikkea erilaisia ihmisiä.

Lue lisää...

Servus! Liebe Grüße aus Wien!

Hyvä lukija! Arvastitkin varmaan jo otsikon perusteella, että FUUSIOn uuden juttusarjan kolmannessa osassa olllaan Itävallassa, tarkemmin sanottuna pääkaupungissa Wienissä. Siellä opiskelee toissa keväänä Lyskalta ylioppilaaksi Ida Jantunen. Hänen kuulumisiaan pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

Lue lisää...

Amerikan kautta Tukholmaan yliopistoon

Ulkomailla opiskelevista entisistä lyskalaisista kertovan juttusarjan toisessa päästään kuulemaan, mitä FUUSIOssakin aikanaan aktiivisesti kirjoitelleelle Matti Myllyaholle kuuluu nykyään. Jos olet joskus haaveillut opiskelusta rapakon takana – joko tämän parin korttelin päässä sijaitsevan tai sen valtamereksikin kutsutun – juttu kannattaa ehdottomasti lukea!

Lue lisää...

Terveisiä Uumajasta! Hälsningar från Umeå!

Jokainen lukiolainen on varmastikin tullut jossakin vaiheessa miettineeksi, mitä tekisi lukion jälkeen. Lähtisikö heti opiskelemaan vai pitäisikö välivuoden? Kotimaisten yliopistojen ja korkeakoulujen lisäksi myös opiskelu ulkomailla houkuttaa monia. Kysymykset Miten? Mitä? Minä? Uskaltaisinko? risteilevät mielessä ja valvottavat aamuyön tunteina. Tällä jutulla FUUSIO aloittaa uuden juttusarjan, jossa kysytään kuulumisia entisiltä Lyskan opiskelijoilta, jotka opiskelevat ulkomailla. Ensimmäisessä osassa tapaamme viime keväänä ylioppilaaksi kirjoittaneen Negarin, joka opiskelee tällä hetkellä Pohjanlahden toisella puolella Uumajassa.

Lue lisää...

 Copyright Vaasan lyseon lukio 2005-2016